Principală  —  IMPORTANTE   —   FOTO/ O nouă schemă de…

FOTO O nouă schemă de corupție la eliberarea permiselor de conducere. Un angajat al ASP Hâncești și doi intermediari, plasați în izolatorul CNA pentru 72 de ore

Imagine-simbol. Sursa foto: CNA

O schemă de corupție la eliberarea permiselor de conducere a fost documentată de ofițerii Direcției generale teritoriale Sud a Centrului Național Anticorupție (CNA) și procurorii anticorupție. Un angajat al Agenției Servicii Publice (ASP), din oficiul Hâncești, și doi intermediari au fost reținuți pentru punerea în aplicare a unui sistem de colectare ilicită a mijloacelor financiare de la candidații pentru obținerea permisului de conducere.

Trei persoane au fost reținute și plasate în izolatorul CNA pentru 72 de ore.

Potrivit CNA, cele trei persoane ar fi acționat coordonat, susținând că ar avea influență asupra angajaților Secţiei Înmatricularea Transportului şi Calificarea Conducătorilor Auto (SÎTCCA) din Hâncești și că îi pot determina să favorizeze candidații să susțină probele teoretice și practice. Astfel, sumele pretinse pentru un permis variau între 300 și 1200 de euro.

„Pentru a fortifica probatoriul, ofiţerii CNA au efectuat percheziţii în birouri, automobilele și la domicilii persoanelor suspecte. În cadrul perchezițiilor au fost ridicate înscrisuri de ciornă cu date de identitate ale candidaților, copia buletinelor de identitate, sume bănești în sumă de 38 de mii de euro, 39 de mii de lei, 400 de dolari, 420 de lire sterline, dar și telefoane mobile.

În urma acțiunilor de urmărire penală, trei persoane au fost reținute și plasate în izolatorul CNA pentru 72 de ore”, se spune într-un comunicat al CNA.

Sursa foto: CNA

Investigațiile pe acest caz continuă.