După ani de plângeri, un invalid și-a restabilit dreptul de proprietate

Instanţa de judecată a admis recent acţiunea civilă, înaintată de Procuratura Botanica împotriva Primăriei or. Sîngera, care a încălcat dreptul de proprietate al unui pensionar invalid asupra unui teren.

Examinând plângerea pensionarului, care este invalid de gradul II, Procuratura sect. Botanica a stabilit că, în anul 1994, Primăria Sîngera i-a repartizat acestuia în proprietate privată un teren pentru construcţii cu suprafaţa de 0,2746 ha. Ulterior, în anul 2006, Consiliul orăşenesc Sîngera a decis trecerea în proprietatea privată a beneficiarului a terenului cu suprafaţa 0,201 ha, fiind admisă o eroare prin care suprafaţa lotului de teren a fost diminuată, fiind încălcat dreptul de proprietate.

Pensionarul s-a adresat la Primăria Sîngera cu cereri repetate, însă administraţia publică locală a refuzat să corecteze erorile admise la înregistrarea terenurilor, motiv pentru care bărbatul a depus o cerere la Procuratura Botanica, solicitând intervenirea procurorului în vederea restabilirii dreptului de proprietate asupra terenului şi recuperarea prejudiciului cauzat prin inacţiunea factorilor de decizie din cadrul Primăriei Sîngera.

Astfel, ca urmare a adresării procurorului în instanţa de judecată, Consiliul orăşenesc Sîngera a fost obligat să emită o decizie legală, prin care să corecteze eroarea admisă, indicând suprafaţa real alocată sub construcţie pensionarului, cu eliberarea unui nou titlu de autentificare a dreptului deţinătorului de teren cu drept de proprietate şi introducerea modificărilor respective în toate Registrele de evidenţă ale Primăriei Sîngera. Instanţa de judecată a mai dispus încasarea din contul Primăriei Sîngera în beneficiul pensionarului a prejudiciului moral în sumă de 10 000 de lei.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

1 comentariu

 1. Darck Spirit

  Astăzi, mai mult decât oricând, există informaţie practică tot
  mai abundentă despre cum să obţii succesul în orice domeniu. Asta scrie
  celebrul Brian Tracy în cartea ”Succesul în viață”. Căutăm urgent colaboratori part-time
  care vor să câștige bani în timpul liber, într-un proiect unic la nivel
  mondial. Oferim contract de comision. Pentru mai multe detalii, trimiteți
  mesajul PROIECT la adresa de email eronymous@mail.ru

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *