Principală  —  IMPORTANTE   —   DOC/ Raportul Comisiei Vetting privind…

DOC Raportul Comisiei Vetting privind evaluarea judecătoarei Aliona Miron, acceptat de CSM. Detalii din hotărârea Consiliului

Sursa foto: Ministerul Justiției

Comisia Vetting anunță miercuri, 14 februarie, că a luat act de hotărârea Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) prin care Aliona Miron, evaluată de Comisie în calitate de judecătoare în funcție a Curții Supreme de Justiție, a promovat evaluarea integrității financiare și etice.

Pe 26 decembrie 2023, Comisia a transmis CSM-ului raportul privind evaluarea Alionei Miron, cu propunerea de promovare a evaluării. Marți, 13 februarie, rezultatele evaluării au fost examinate de CSM în ședință publică. Membrii CSM au acceptat raportul Comisiei Vetting și au constatat promovarea evaluării de către Aliona Miron, conform unui comunicat al Comisiei Vetting.

„Comisia Vetting va publica raportul de evaluare pe pagina sa web intr-o formă depersonalizată în cel mult trei zile de la adoptarea hotărârii motivate de către CSM”, menționează reprezentanții Comisiei.

„(…) Plenul Consiliului reține că toate aspectele de procedură la evaluarea externă a judecătorului Aliona Miron de la Curtea Supremă de Justiție au fost respectate de către Comisia de evaluare. Din înscrisurile transmise de către Comisia de evaluare în formă electronică a dosarului de evaluare a judecătorului Aliona Miron, plenul Consiliului nu a reținut alte neconcordanțe care ar duce la o altă concluzie, decât cea expusă în Raportul de evaluare a Comisiei. Prin urmare, plenul Consiliului conchide asupra soluției finale de promovare a evaluării externe de către judecătorul Aliona Miron, potrivit criteriilor de integritate etică și financiară, stabilite de art. 11 din Legea nr. 65/2023 (…)”, se spune în decizia CSM.

Aliona Miron este prima judecătoare CSJ în funcție, care a promovat evaluarea externă a Comisiei Vetting, și a fost acceptată de CSM.