DOC/ Cine sunt judecătorii care au menținut invalidarea alegerilor

Judecătorii Ala Malîi, Ecaterina Palanciuc și Vladislav Clima au fost cei care au menținut decizia primei instanțe, prin care alegerile locale din mun. Chișinău nu au fost validate.

Citiți și: ULTIMA ORĂ! Curtea de APEL a respins recursul. Năstase rămâne fără mandat

Vladislav Clima a devenit judecător la Curtea de Apel în 2017, fiind numit în funcție prin decretul președintelui Igor Dodon. Clima a activat anterior în funcția de vicepreședinte al Judecătoriei Ciocana. Acesta este fiul lui Nicolae Clima, fost judecător la Curtea Supremă de Justiție și fost președinte al Consiliului Superior al Magistraturii. Fostul judecător a fost de-a lungul timpului ținta mai multor acuzații.

Foto: privesc.eu

Potrivit declarației de avere, pe parcursul anului 2017, Vladislav Clima a ridicat un salariu de la Curtea de Apel în mărime de circa 186 de mii de lei, iar de la Judecătoria Ciocana a obținut un salariu de 63 de mii de lei. Clima a trecut în declarație și un salariu de circa 45 de mii de lei din activitatea didactică.

Magistratul a mai obținut un venit mărime de 200 de mii de lei în urma vânzării automobilului de model Honda CRV  și o donație în mărime de 10 mii de euro. Familia Clima deține două terenuri intravilane, cinci apartamente, două case de locuit și două garaje, la care se mai adaugă trei automobile, unul dintre ele fiind un Passat Comfortline, procurat în 2017 cu 20 de mii de euro.

Ala Malîi și-a început activitatea în calitate de judecător la 30 septembrie 2008, la Judecătoria Ciocana. Aceasta a fost numită în 2013 în funcția de judecător, până la atingerea plafonului, iar la Curtea de Apel activează din martie 2018.

În 2017 magistrata a ridicat un salariu de circa 167 de mii de lei de la Judecătoria Ciocana. Familia magistratei are în proprietate patru terenuri și trei case de locuit. Judecătoarea deține și un autoturism de model Chevrolet Captiva, procurat în 2015.

În  mai 2016, Ziarul de Gardă a scris despre averea familiei Malîi, care deține un imobil de lux și vinde mașini cu 10 mii de lei.

Ecaterina Palanciuc este judecător la Curtea de Apel din 2015. Aceasta a deținut anterior funcția de vicepreședinte al Judecătoriei Centru. Potrivit declarației de avere pentru 2017, Palanciuc a ridicat un salariu în mărime de circa 248 de mii de lei de la Judecătoria Centru și de la Curtea de Apel. Familia magistratei deține două terenuri, două apartamente și două automobile.

Decizia de invalidare a alegerilor a fost luată pe 19 iunie, după două săptămâni de când Năstase a fost ales primar al capitalei cu circa 52% din voturi.  La baza deciziei Judecătoriei Chișinău se află motivul agitației electorale pe care ambii candidați ar fi făcut-o în ziua alegerilor.

Procesul de validare a mandatului de primar a fost tergiversat după ce socialistul Ion Ceban, l-a atacat în instanță pe Năstase pe motiv că ar fi încălcat legislația electorală și după ce reprezentantul Consiliului Electoral al Circumscripției Electorale Chișinău a solicitat schimbarea magistratului pe motiv că nu ar fi dat dovadă de imparțialitate la judecarea cazului.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

3 comentarii

  1. Reporter

    PLAHOTNIUK ȘI MAFIA LUI NU SE PREDAU!

    Va fi război! Plahotniuk și mafia lui nu se predau! Ei ne vor sclavii lor! Ori răbdăm să fim sclavii mafiei lui Plahotniuk, Dodon și Șor, ori va trebui să luptăm! TOȚI ÎN PIAȚA MARII ADUNĂRI NAȚIONALE, S C L A V I L O R !

  2. Jorelu

    ZDG seeeva voi aveti cu jiudecatoarea asta Malii… Vorbiti de toti – da tot pe ea pe prim plan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *