Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   (AUDIO) Discuții telefonice între Filat…

(AUDIO) Discuții telefonice între Filat și Șor. Primarul de Orhei îi cere sfaturi, ajutor și vorbește la „dstră” cu fostul premier, care-l ia peste picior

Luni seară au fost publicate mai multe discuții telefonice între Ilan Șor și Vlad Filat. Acestea au fost plasate pe youtube de către liderul Partidului Nostru, Renato Usatîi, care susține că au fost interceptate printr-un program special, în timp ce Șor și Filat vorbeau pe Viber, considerat o platformă sigură pentru discuții, care nu poate fi interceptată.

În aproape toate discuțiile, Șor i se adresează lui Filat cu „Vladimir Vasilevici” sau cu „dstră”. Totodată, Șor îi cere anumite sfaturi lui Filat, dar și ajutor într-un caz când Usatîi urma să protesteze la Orhei. „Pot conta pe poliție?”, l-a întrebat Șor.

Într-o altă discuție, Filat pare să îl ia peste picior pe Șor, precizând că „am onoarea să vorbesc cu primarul de Orhei? … nici pe Putin așa nu-l aplaudă”. Totodată, deși Șor folosește cuvântul „dstră”, sau „Vladimir Vasilevici”, Filat îi răspunde cu „ce faci uăi”. În majoritatea discuțiilor în care Șor îi cere sfatul lui Filat, acesta îi mulțumește îndelung. „Mulțumesc, mulțumesc. Vă îmbrățișez…”

În timpul discuțiilor sunt folosite cuvinte necenzurate.

Precizăm că, pe 13 octombrie 2015, Șor l-a denunțat pe Filat în fața procurorilor, precizând că acesta ar fi estorcat și primit în ultimii trei-patru ani, aproximativ 250 milioane de USD, în schimbul unor anumite servicii. Joi, 15 octombrie, Filat a rămas fără imunitate, iar seara a fost reținut de ofițeri CNA și procurorii anticorupție. Duminică, judecătorul de instrucție, la solicitarea procurorilor, i-a aplicat un mandat de arest pentru 30 de zile. Până acum, Șor, deși audiat, a refuzat să discute cu presa pentru a clarifica situația.