Directorul Autorității Aeronautice Civile și adjunctul său, suspendați din funcție. Cine e noul șef interimar de la AAC

Directorul Autoritații Aeronautice Civile, Octavian Nicolaescu, și adjunctul său, Vladimir Gorea, au fost suspendați din funcție, vineri, 6 septembrie.

Potrivit ofițerului de presă al Autorității Aeronautice Civile (AAC), Irina Bodolica, cei doi funcționari sunt vizați într-un dosar, iar la indicațiile ministrului Economiei, Vadim Brînzan, ei au fost suspendați din funcție.

Responsabilii de la AAC ne-au comunicat că nu cunosc detalii despre ancheta pornită pe numele directorului AAC și cel al adjunctului său, însă ne-au comunicat că instituția are deja un nou director interimar. Este vorba despre Alexandru Fiti.

„Domnul ministru a numit un nou director interimar. Este vorba despre colegul nostru, domnul Alexandru Fiti. Până acum dumnealui a activat în calitate de inspector principal la Direcția Securitate Aeronautică”, ne-a spus ofițerul de presa al AAC, Irina Bodolica.

Pentru mai multe detalii pe marginea dosarului în care sunt vizati cei doi, ne-au îndemnat să depunem o solicitare de informație la Ministerul Economiei.

Anterior, potrivit mold-street.com, Alexandru Fiti a fost timp de aproape 10 ani ofiţer de urmărire penală şi securitate cibernetică, iar de la finele lunii iunie 2019 a fost anagajat în cadrul direcţiei securitate aeronautică, cibernetică şi facilităţi din cadrul AAC.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *