Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Detenţiune pe viaţă pentru omorul…

Detenţiune pe viaţă pentru omorul intenţionat a patru persoane

Un locuitor al raionului Floreşti a fost condamnat la detenţiune pe viaţă după ce a înjunghiat mortal patru consăteni. Cazul a avut loc în noiembrie 2013, în gospodăria uneia dintre victime din satul Gura-Camencii, unde inculpatul, gazda şi încă trei consăteni au consumat băuturi alcoolice.

Potrivit Procuraturii raionului Floreşti, inculpatul tocmai revenise din Ucraina, unde muncea de mai mult timp. După ce au consumat alcool, între inculpat şi cei patru consăteni, printre care şi o femeie, s-a iscat o ceartă. Agresorul a luat un cuţit de bucătărie şi i-a înjunghiat pe toţi patru, după care a mai aplicat câteva lovituri de topor, victimele decedând pe loc.

Pentru a ascunde urmele infracţiunii, inculpatul, în vârstă de 28 ani, a incendiat locuinţa, cauzând daune în proporţii mari, după care a părăsit locul crimei.

Recent, Judecătoria Floreşti a admis în mod integral solicitarea procurorilor, inculpatul fiind recunoscut culpabil de omor intenţionat şi distrugerea intenţionată a bunurilor, fiindu-i stabilită pedeapsă – detenţiune pe viaţă în penitenciar de tip închis.

Sentinţa este cu drept de atac.