Decizia luată de PG după ce Năstase a cerut inițierea urmăririi penale pe faptul îmbogățirii ilicite a lui Plahotniuc

Ministrul Afacerilor Interne, Andrei Năstase, a expediat o cerere în adresa procurorului general interimar, Dumitru Robu, prin care îi solicită să inițieze sau să să organizeze începerea urmării penale împotriva lui Vladimir Plahotniuc, a deputaților, membrilor guvernului din fosta și actuala guvernare, dar și în privința judecătorilor, dacă au comis acte de corupere sau de îmbogățire ilicită, urmare a unor sesizări înaintate de cetățeni la MAI.

Solicitarea a fost expediată de ministru la 10 septembrie, iar purtătorul de cuvânt al Procuraturii General (PG), Emil Gaitur, ne-a comunicat că cererea a fost recepționată. În urma examinării acestei solicitări, PG a decis însă să o transmită spre soluționare Procuraturii Anticorupție.

În solicitarea adresată lui Robu, Năstase menționează că la 30 august, Direcția generală urmărire penală a Inspectoratului General al Poliție (IGP) a fost sesizată de către Inspectoratul Național de Investigații (INI) asupra „cazului de îmbogățire ilicită sesizat de presa de investigație, infracțiune ce ar fi fost comisă de către Vladimir Plahotniuc”.

Ministrul de interne precizează însă că cercetarea infracțiunilor de corupere și îmbogățire ilicită în cazurile deputaților și a membrilor Guvernului pot fi efectuate doar de către procuror. 


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *