Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Decizia luată de PG după…

Decizia luată de PG după ce Năstase a cerut inițierea urmăririi penale pe faptul îmbogățirii ilicite a lui Plahotniuc

Ministrul Afacerilor Interne, Andrei Năstase, a expediat o cerere în adresa procurorului general interimar, Dumitru Robu, prin care îi solicită să inițieze sau să să organizeze începerea urmării penale împotriva lui Vladimir Plahotniuc, a deputaților, membrilor guvernului din fosta și actuala guvernare, dar și în privința judecătorilor, dacă au comis acte de corupere sau de îmbogățire ilicită, urmare a unor sesizări înaintate de cetățeni la MAI.

Solicitarea a fost expediată de ministru la 10 septembrie, iar purtătorul de cuvânt al Procuraturii General (PG), Emil Gaitur, ne-a comunicat că cererea a fost recepționată. În urma examinării acestei solicitări, PG a decis însă să o transmită spre soluționare Procuraturii Anticorupție.

În solicitarea adresată lui Robu, Năstase menționează că la 30 august, Direcția generală urmărire penală a Inspectoratului General al Poliție (IGP) a fost sesizată de către Inspectoratul Național de Investigații (INI) asupra „cazului de îmbogățire ilicită sesizat de presa de investigație, infracțiune ce ar fi fost comisă de către Vladimir Plahotniuc”.

Ministrul de interne precizează însă că cercetarea infracțiunilor de corupere și îmbogățire ilicită în cazurile deputaților și a membrilor Guvernului pot fi efectuate doar de către procuror.