Cum s-ar fi îmbogățit ilicit șeful postului de control fitosanitar Leușeni, reținut de CNA

Şeful postului de control fitosanitar Leuşeni a fost reținut de către ofițerii Centrului Național Anticorupție (CNA) într-un dosar penal pentru abuz în serviciu și îmbogățire ilicită, după ce au fost constatate  mai multe cazuri de percepere a taxelor de protecţie de la diferiţi agenţi economici care erau somaţi să plătească diferite sume de bani pentru a scăpa de controlul mărfurilor importate. Informația a fost confirmată de către purtătoarea de cuvânt a CNA, Angela Starinschi, care a mai precizat că perchezițiile au loc atât la biroul de serviciu, cât și la domiciliu.

„Procurorii anticorupţie şi CNA au constatat mai multe cazuri de percepere a taxelor de protecţie de la diferiţi agenţi economici care erau somaţi să plătească diferite sume de bani pentru a scăpa de controlul mărfurilor importate. Acţiunea continuă”, a precizat Angela Starinschi pentru Ziarul de Gardă.

Instituția va veni cu mai multe detalii prin intermediul unui comunicat de presă.

Foto: cugetliber.ro

 


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *