Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   CNA din nou la Primăria…

CNA din nou la Primăria capitalei! Doi angajați ai Direcției funciare, reținuți

Doi angajați ai Direcției generale arhitectură, urbanism și relații funciare a Primăriei municipiului Chișinău au fost reținuți la 6 septembrie de către ofițerii Centrului Național Anticorupție (CNA) într-un dosar care elucidează circumstanțele înstrăinării unor terenuri din capitală. Cei doi ar fi implicați într-o schemă de deposedare a Primăriei de terenuri. Anterior, în același dosar, au fost reținute și alte persoane, inclusiv angajați ai Întreprinderii de Stat „Cadastru”, dar și un fost polițist.

Informația a fost confirmată de către purtătoarea de cuvânt a Centrului Național Anticorupție, Angela Starinschi, care precizează că operațiunea continuă, iar instituția va reveni cu detalii în acest caz.

Aceasta a precizat că instituția s-a autosesizat în baza unui material jurnalistic  publicat de Crime Moldova, care arăta că un fost ofițer de investigație din cadrul MAI,  Sergiu Alexandrov, prin intermediul Societăţii Comerciale Vanadium SRL construiește o anexă de 72 metri pătrați la o clădire de pe bl. Ștefan cel Mare și Sfânt, care se află la balanța Guvernului R. Moldova și unde se găsesc mai multe instituții ale statului, cum ar fi Judecătoria comercială de circumscripţie Chişinău, Curtea de Apel Chişinău, o parte din Judecătoria Chişinău, sectorul Centru etc.

În acest dosar au fost reținute anterior patru persoane, inclusiv Sergiu Alexandrov și angajați ai ÎS Cadastru. Totodată,  în cadrul investigațiilor a fost stabilt faptul că era pusă în funcțiune o schemă de preluare a terenurilor de la Primărie și că făceau parte din aceasta cei doi angajați ai Direcției generale arhitectură, urbanism și relații funciare.