CNA din nou la Primăria capitalei! Doi angajați ai Direcției funciare, reținuți

Doi angajați ai Direcției generale arhitectură, urbanism și relații funciare a Primăriei municipiului Chișinău au fost reținuți la 6 septembrie de către ofițerii Centrului Național Anticorupție (CNA) într-un dosar care elucidează circumstanțele înstrăinării unor terenuri din capitală. Cei doi ar fi implicați într-o schemă de deposedare a Primăriei de terenuri. Anterior, în același dosar, au fost reținute și alte persoane, inclusiv angajați ai Întreprinderii de Stat „Cadastru”, dar și un fost polițist.

Informația a fost confirmată de către purtătoarea de cuvânt a Centrului Național Anticorupție, Angela Starinschi, care precizează că operațiunea continuă, iar instituția va reveni cu detalii în acest caz.

Aceasta a precizat că instituția s-a autosesizat în baza unui material jurnalistic  publicat de Crime Moldova, care arăta că un fost ofițer de investigație din cadrul MAI,  Sergiu Alexandrov, prin intermediul Societăţii Comerciale Vanadium SRL construiește o anexă de 72 metri pătrați la o clădire de pe bl. Ștefan cel Mare și Sfânt, care se află la balanța Guvernului R. Moldova și unde se găsesc mai multe instituții ale statului, cum ar fi Judecătoria comercială de circumscripţie Chişinău, Curtea de Apel Chişinău, o parte din Judecătoria Chişinău, sectorul Centru etc.

În acest dosar au fost reținute anterior patru persoane, inclusiv Sergiu Alexandrov și angajați ai ÎS Cadastru. Totodată,  în cadrul investigațiilor a fost stabilt faptul că era pusă în funcțiune o schemă de preluare a terenurilor de la Primărie și că făceau parte din aceasta cei doi angajați ai Direcției generale arhitectură, urbanism și relații funciare.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *