Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Bănuiţi de furturi din locuinţe…

Bănuiţi de furturi din locuinţe în proporţii deosebit de mari

Doi indivizi cu vârstele de 23 şi respectiv 29 ani, anterior judecaţi, domiciliaţi în capitală, au fost reţinuţi de către oamenii legii, pentru săvârşirea furturilor din locuinţe în proporţii deosebit de mari. Operaţiunea de reţinere a avut loc cu suportul angajaţilor de la BPDS „Fulger” a IGP, în sectorul Buiucani.

Potrivit datelor acumulate în cadrul cauzelor penale iniţiate pentru furturi, poliţiştii au constatat, că bănuiţii ar fi pătruns în două locuinţe din comuna Grătieşti, de unde ar fi furat bani şi bijuterii din aur în valoare de peste 200 000 de lei. Aceştia ar fi intrat în case prin forţarea geamurilor din termopan. În cadrul audierilor s-a stabilit că indivizii se asigurau de lipsa proprietarilor, prin faptul că sunau mai întâi la uşă.

Actualmente, suspecții sunt reţinuţi în Izolatorul de Detenţie Provizorie al Direcţiei de Poliţie a mun. Chişinău şi riscă o pedeapsă cu închisoare pe un termen de la 7 până la 12 ani. Totodată, sunt întreprinse acţiuni de investigaţii în vederea stabilirii complicităţii în alte infracţiuni.