Avocat, reţinut pentru că ar fi pretins 60 000 de lei

Un avocat din Bălți a fost reținut pentru că ar fi pretins 60 000 de lei de la mama clientului său pentru a-l scăpa pe acesta de puşcărie. Avocatul i-a spus mamei băiatului că ar fi avut influență asupra unor judecători din Bălţi şi Briceni și că-i poate determina să aplice o pedeapsă neprivativă de libertate pentru fiul acesteia. Femeia a depus un denunţ la Direcţia teritorială Nord a CNA care a iniţiat o urmărire penală în temeiul art. 326 Cod penal.

Astfel, banii au fost transmişi în câteva tranşe, sub controlul CNA, iar la 12 februarie curent, avocatul a fost încătuşat şi escortat la sediul DGT Nord. Bărbatul este reţinut pentru 72 de ore.

Dacă va fi găsit vinovat, acesta riscă amendă în mărime de la 3000 la 4000 de unităţi convenţionale sau închisoare de la 2 la 6 ani.
Menționăm că, de la începutul anului, patru avocaţi au ajuns în vizorul CNA şi procurorilor anticorupţie pentru implicare în acte de corupţie.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *