Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   VIDEO/ Cu aplauze, înconjurat de…

VIDEO Cu aplauze, înconjurat de pază și presă. Diferența cum a fost întâmpinat Alexandr Lukașenko și opozanta acestuia Svetlana Tihanovskaia la secția de votare

Duminică, 9 august, Belarus își alege președintele. În câteva ore se va decide cine va conduce Republica Belarus în următorii 5 ani. Astfel, în cursa prezidențială s-au înscris 5 candidați, inclusiv actualul șef de stat Alexandr Lukașenko. Contracandidata lui Lukașenko fiind Svetlana Tihanovskaia a declarat că își dorește „într-adevăr o alegere onestă”.

Vreau într-adevăr o alegere onestă, asta cer„, a spus ea jurnaliştilor, după ce a votat într-un birou electoral din Minsk.

Pe rețelele de socializare au apărut mai multe filmulețe unde se reflectă momentul în care actualul președinte belarus, Akexandr Lukașenko, și opozanta acestuia, Svetlana Tihanovskaia, au fost întâmpinați de mulțime la secția de votare.

Potivit imaginelor video, Tihanovskaia a fost aplaudată de mulțimea adunată la secția de votare, iar Lukașenko a foat întâlnit de câțiva colegi de ai săi și reprezentanți ai presei.