Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   VIDEO/ Celebrul lunetist canadian, cel…

VIDEO Celebrul lunetist canadian, cel care a luptat împotriva grupării teroriste ISIS, se va alătura militarilor ucraineni și va înfrunta rușii – presa ucraineană

Celebrul lunetist canadian, cel care a luptat împotriva grupării teroriste ISIS, se va alătura militarilor ucraineni și va înfrunta rușii, scrie presa ucraineană.

După ce rușii au invadat Ucraina, președintele ucrainean Volodimir Zelensky a făcut apel la soldații și voluntarii din alte state să se alăture militarilor ucraineni și să lupte pentru Ucraina.

Fostul lunetist din Regimentul Regal 22 a trecut granița în Ucraina din Polonia, la începutul acestei săptămâni, în toiul nopții, răspunzând unui apel al președintelui ucrainean pentru ca o legiune străină să ajute la respingerea invaziei rusești.

Potrivit portalului La Presse , armata are o vastă experiență. Din 2009 până în 2011, lunetistul a participat la luptele din Afganistan. Și în 2015, Wali a mers în Irak pentru a lupta împotriva grupării teroriste ISIS. Lunetistul a decis să vină în Ucraina ca voluntar.

El a luat decizia finală când a văzut imagini cu orașe distruse de bombardamentele ocupanților ruși. „Wali” și-a lăsat acasă soția cu un copil mic.

Războiul continuă în Ucraina și în a treisprezecea zi. Avioanele rusești au bombardat în cursul nopții orașe din estul și centrul Ucrainei. Blocul UE-SUA încearcă să izoleze economic Rusia. Marți, 8 martie, ora 17:00 GMT, (19:00, ora R. Moldova). preşedintele ucrainean, Volodimir Zelensky, urmează să susţină un discurs „istoric” în Camera Comunelor, camera inferioară a Parlamentul Regatului Unit.

Duminică, 27 februarie, Vladimir Putin a anunțat că își pune forțele nucleare în stare de alertă, iar într-o decizie fără precedent, Uniunea Europeană a decis să trimită arme Ucrainei. Pe de altă parte, Rusia a recunoscut, pentru prima dată de la debutul invaziei, că a înregistrat pierderi în Ucraina.

Cronologia evenimentelor din Ucraina – LIVE TEXT/ A 13-a zi de război în Ucraina