Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Un grup format din nouă…

Un grup format din nouă bărbați, reținut la frontiera ucraineană în timp ce intenționa să intre în R. Moldova cu o barcă. Presa ucraineană: Printre persoanele reținute sunt fiul și nepotul artistei Sofia Rotaru – VIDEO

Un grup format din nouă bărbați a fost reținut luni seara, 7 martie curent, la frontiera ucraineană, în apropiere de orașul Moghilev-Podolsky, în timp ce intenționa să traverseze frontiera cu o barcă, pe sensul de intrare în R. Moldova.

Presa ucraineană relatează că printre cei nouă bărbați reținuți în timp ce încercau să părăsească teritoriul Ucrainei se numără fiul și nepotul artistei Sofia Rotaru – Ruslan Evdokimenko și Anatoly Evdokimenko.

Într-un comentariu pentru ZdG, responsabilii de la Ministerul de Externe ne-au comunicat că urmează să verifice informațiile apărute în presa ucraineană, iar ulterior vor reveni cu detalii.

„MAEIE va transmite informația autorităților competente pentru a verifica informația cu privire la apartenența cetățeniei R. Moldova”, a declarat purtătorul de cuvânt al MAEIE Daniel Vodă.

Presa ucraineană relatează că printre cei reținuți se numără opt cetățeni ucraineni, cu vârsta mai mare de 18 ani, și un cetățean al R. Moldova, așa-zisul „ghid”, care coordona evacuarea acestora din Ucraina. O sursă din cadrul Serviciul de Securitate al Ucrainei a declarat pentru presa ucraineană că bărbații de pe barcă au încercat să treacă ilegal în R. Moldova, fapt pentru care au fost reținuți.

În legătură cu războiul declarat de Rusia în Ucraina, la 24 februarie curent, în Ucraina, a fost introdusă legea marțială și mobilizarea generală, ceea ce înseamnă că bărbaților, cu câteva excepții, le este interzis să părăsească țara. 

Solicitați de ZdG, responsabilii de la Poliția de Frontieră ne-au comunicat că nu dețin astfel de informații.