Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Un grup de cetățeni elvețieni…

Un grup de cetățeni elvețieni cere retragerea cetățeniei elvețiene a fostei campioane olimpice Alina Kabaeva, despre care presa internațională scrie că ar fi iubita lui Putin

Un grup de cetățeni elvețieni a lansat o petiție prin care solicită autorităților retragerea cetățeniei elvețiene a fostei campioane olimpice Alina Kabaeva, despre care presa internațională scrie că ar fi iubita președintelui rus Vladimir Putin. Petiția a fost lansată în contextul ofensivei Rusiei asupra Ucrainei.

Totodată, semnatarii cererii solicită autorităților din Elveția să verifice proveniența banilor Alinei Kabaeva, care de-a lungul timpului a achiziționat mai multe imobile de lux în Confederația Elevețiană, dar și să verifice modul în care fostei campioane olimpice i-a fost acordată cetățenia statului respectiv.


Până acum, petiția a fost semnată de peste 29 de mii de persoane.

„Noi, cetățenii a trei țări: Rusia, Belarus și Ucraina, care în prezent suferim, apelăm la autoritățile elvețiene cu o cerere. Tocmai s-a aflat că odioasa figură politică, fosta atletă Alina Kabaeva, care este soția favorită a dictatorului delirant și criminal de război Putin, cel care a atacat cu deosebită cruzime Ucraina în aceste zile. Vă rugăm să verificați proveniența banilor folosiți de această persoană pentru achiziționarea de imobile în Elveția. Vom căuta dreptate cu orice preț, iar dacă se va afla faptul că Alina Kabaeva a obținut cetățenia elevețiană cu abateri, vom avea grijă să răspândim această informație.

Alina Kabaeva nu este doar o femeie care s-a pătat asociindu-se cu dicatorul rus, ci și o criminală împotriva umanității. Ea a fost printre inițiatorii așa-zisului proiect de lege – „legea lui Dima Yakovlev”. Această mișcare rușinoasă a privat mii de orfani ruși de posibilitatea de a fi adoptați în străinătate. Alina Kabaeva, fiind membră a Dumei de Stat, a aprobat orice inițiativă neconstituțională a președintelui Putin, care mai târziu a devenit aproape genocidă împotriva populației Rusiei”, se arată în petiție.

În 2008, ziarul „Moskovsky Korespondent” a scris că Putin a divorțat și ar urma să se însoare cu Kabaeva. Informația fost negată de Kremlin și ziarul a fost închis. Dar speculațiile au continuat cu numeroase presupuneri că au mai mulți copii și chiar că s-ar fi cununat în cadrul unei ceremonii ortodoxe private.

În contextul ofensivei Rusiei asupra Ucrainei, presa a scris că Alina Kabaeva se ascunde în Elveția cu cei patru copii ai săi.

Pe 28 februarie, Elveția a adoptat sancțiuni financiare împotriva președintelui rus Vladimir Putin, a prim-ministrului Mihail Mișustin și a ministrului rus de externe Serghei Lavrov ca răspuns la agresiunea militară a Federației Ruse asupra Ucrainei.