Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Ultimatumul oferit de soldații ruși primarului…

Ultimatumul oferit de soldații ruși primarului de la Irpin, oraș de la periferia capitalei ucrainene Kiev – FOTO

Primarul orașului Irpin, regiunea Kiev, Alexander Markushin, susține că a primit luni, la ora 17:58, un mesaj de la soldați ruși cu amenințări la adresa sa și o propunere de predare a orașului. El a anunțat acest lucru pe canalul său de Telegram.

În mesaj, soldații ruși sugerează că cooperarea cu ei îl va ajuta pe Markushin să rămână în viață și, probabil, să-și îmbunătățească situația financiară.

„Dragă Alexandru, ai ocazia să-ți salvezi viața și sănătatea, și eventual situația financiară. Dacă ești interesat de ofertă, trimite un răspuns. Oferta este valabilă 24 de ore”, se menționează în mesajul primit de primarul de la Irpin.

Markushin a răspuns cu o contraofertă.

„Sunt surprins că aceste creaturi urâte încă nu au înțeles – Irpin nu se predă, Irpin nu este de vânzare, Irpin luptă! Fac o contraofertă publică ocupanților – să părăsească teritoriul comunității Irpin în 24 de ore și astfel vor salva viața și sănătatea a câtorva mii de soldați ruși, pe care mama, sora, fiica, bunica, iubitul îi așteaptă acasă. Întorceți-vă în Rusia și voi felicita femeile din comunitatea Irpin fără voi”, le-a scris primarul orașului.

La 7 martie, orașul Irpin de lângă Kiev a început să fie evacuat. Potrivit presei ucrainene, aproximativ două mii de persoane au părăsit orașul, în doar două ore.

Orașul Irpin a fost grav afectat de bombardamentele lansate acolo. Regiunea a rămas fără căldură, apă și electricitate de mai bine de trei zile, potrivit declarațiilor publicate pe pagina de Facebook a Statului Major al Forțelor Armate ale Ucrainei.