Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Trei persoane au fost ucise,…

Trei persoane au fost ucise, iar alte două au fost rănite în urma bombardamentelor lansate de forțele rusești asupra orașului ucrainean Nikolaev

Sursa foto: The New York Times

Trei profesori ai unui orfelinat din orașul Nikolaev, Ucraina, au fost uciși, iar alți doi au fost răniți în urma bombardamentelor lansate de forțele rusești, scrie novosti.dn.ua.

Persoanele se aflau într-un microbuz marcat cu semnul Crucii Roșii, potrivit președintei Consiliului Regional Nikolaev Anna Zamazeeva.

După bombardare, microbuzul, care era marcat cu semnul Crucii Roșii, a luat foc. În urma bombardamentelor, conform informațiilor preliminare, cel puțin trei dintre profesorii noștri au fost uciși ”, a spus Zamazeeva.

Presa ucraineană scrie că încă doi profesori au fost răniți, dar au reușit să ajungă la punctele militarilor ucraineni, unde au primit asistență.

Este a treisprezecea zi de război în Ucraina. Avioanele rusești au bombardat în cursul nopții de 7 spre 8 martie orașe din estul și centrul Ucrainei. 

Recent, președintele american Joe Biden a anunțat că SUA vor interzice importurile de petrol și gaze din Rusia, drept represalii pentru invazia armatei ruse în Ucraina. 

Totodată, Parlamentul European a anunțat că urmează să aprobe miercuri, 9 martie, un raport prin care va îndemna instituțiile UE să interzică schema „pașapoartelor de aur” până în 2025 și să stopeze „imediat” eliberarea de vize pentru solicitanții din Rusia.