Sursă media din F. Rusă: Comitetul de anchetă rus i-ar fi înaintat învinuire de omor liderului PD, Vlad Plahotniuc, și a solicitat arestul acestuia

Portalul rosbalt.ru din F. Rusă a publicat astăzi, 6 decembrie, informația potrivit căreia Comitetul de anchetă al F. Ruse i-ar fi înaintat învinuire de omor președintelui Democrat din Moldova (PDM), Vlad Plahotniuc, în acest sens fiind depusă o cerere de arest. Purtătorul de cuvânt al PDM neagă informația, spunând că ar fi vorba de o farsă care are drept scop intimidarea liderului PDM.

Rosbalt scrie că potrivit unei surse din cadrul organelor ruse de anchetă că Plahotniuc, fiind parte a unui grup organizat, ar fi comis uciderea a mai mult de două persoane cu o cruzime deosebită,  pe motive de ură politică, ideologică, rasială și națională. Tribunalul regiunii Basmani a formulat o cerere de arestare a lui Plahotniuc, în absența acestuia. Sursa citată de portal ar fi refuzat să ofere detalii din anchetă, menționând doar că infracțiunile nu au fost comise în F. Rusia.

Contactat de Ziarul de Gardă, Vitalie Gamurari, purtătorul de cuvânt al Partidului Democrat din R. Moldova a declarat:

„Nu cunoaștem nimic despre astfel de informații, doar cea care a apărut pe rețelele de socializare. Cel mai probabil că este una din nenumăratele farse care au loc în ultima perioadă și atacuri la adresa peședintelui democrat din R. Moldova,  în opinia noastră, atacuri parvenite inclusiv și de la Moscova și care trebuie să recunoaștem că au legătură directă cu activitatea sa politică. Atacuri ce au drept scop intimidarea sa și trebuie să remarcăm că în ultimul an au existat mai multe încercări de a fi inițiate dosare în F. Rusă în adresa mai multor reprezentanți ai guvernării, acțiuni pe care R. Moldova le-a denunțat politic. În opinia noastră tratăm astfel de acțiuni strict ca metode de șantaj politic, atât la adresa Partidului Democrat și a președintelui, cât și la adresa guvernării în întregime”.

Întrebat care vor fi acțiunile ulterioare privind această situație, Vitalie Gamurari a răspuns că deocamdată, nu poate răspunde  la această întrebare.

Pe pagina oficială a instanțelor judecătorești a orașului Moscova a fost plasată informația precum o cererea pe numele lui Plahotniuc Vladimir Gheorghe a fost înregistrată în cadrul Instanței raionului Basmani, pe data de 30 noiembrie. Este menționat art. 105 „Omor” din Codul Penal al F. Ruse.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

5 comentarii

 1. Reporter

  iata si raspunsul. UE si SUA sunt compliii directi a lui Ulinic, si a tuturor criminalilor din lume…nimic nu e vesnic , in viata asta sau alta ei vor raspunde pentru crimele comise contra umanitatii

 2. Iacob Tofan

  06.12.2017

  Diverse

  Despre Bugetul anului 2018

  Atât timp cât la guvernare este HALTURA, SCHEMELE MAFIOTE, MINCIUNA ȘI ALTE GIGODII, CONTRA CĂRORA TREBUIE SĂ LUPTĂM, vom fi marginalizați de susținătorii idioților, care ne-au cotropit și se consideră de clasă mai superioară.
  Domnilor și Doamnelor, sunt convins, RM are foarte mari resurse de minți lucide și oameni demni. Avem foarte mulți oameni demni de ai noștri în toate statele globului pămîntesc. Sunt sigur, aceștea-s oameni, care s-au dezvoltat pe cont propriu sau datorită părinților demni, deoarece în gimnazii, licee avem profesori de fizică și matematică, care nu-s capabili să resolve probleme de clasa a 7-a la obiectul lor respectiv. Ei sunt cei mai vurnerabili spre HALTURĂ, ei educă oameni corupți. Mă scuzați, dar asta-i realitatea.
  Ipocrizia democraților a început încă la 28 septembrie 2014, când ei și-au organizat și petrecut un surplus de o zi la scrutinul electoral. Au capturat organele juridice și de conducere a majorității raioanelor Republicii.
  O nouă victorie ipocriză a PD: Au mai fost cumpărate 21 de jigodii omenești.

  Următoarea țintă ipocriză a PDM: Votul mixt – Obținerea dreptului de a “băga” în Parlament alte jigodii omenești, acaparate la 28 septembrie 2014.

  Stimați concetățeni, locuitori ai Transnistriei, Găgăuziei și raiuoanelor masiv populate de ruși, ucraineni și alte etnii, votanți ai socialistului Igor Dodon, care a dorit și mai dorește să orienteze Republica Moldova pe urmele Ucrainei !
  Ați mârșăvit stima și toleranța acordată vouă de către băștinași. Din voie sau din sărăcie, V-ați transformat în oameni “folosiți” și chiar neghiobi. Mă scuzați, dar, RUȘINE.
  Socialiștii s-au înglodat pînă peste urechi. Răcnetele lor pe la diferite emisiuni nu le spală imaginea, dar invers. AVEȚI SOVESTE, DACĂ VĂ MAI CONSIDERAȚI OAMENI. Luați exemplu de la DEMNITARII ONEȘTI din străinătate.
  Domnilor GUVERNANȚI, și alte gigodii din guvernare!
  Cât nu-i prea târziu, CO-REC-TA-ȚI-VĂ măcar spre final !!!!!
  Sunt foarte indignat de feciorul prietenului meu din copilărie, Visarion Gamurari, care s-a încadrat ca purtător de cuvînt pentru Coordonator, pe tatăl căruia tot l-am cunoscut și am memorizat expresia lui, cu 50 de ani în urmă – Kutiti tak kutiti. Altă explicație n-am, însă, consider, fiul Vitaly Gamurari e un trădător al tatălui său. Să fie sănătos, însă, nu-l admir.
  Domnilor, oare nu Vă mustră nici un pic conștiința ultimele evenimente ce se petrec în justiție, în Parlament, în CC și CCA ?
  Acestea nu-s organe ale POPORULUI.
  POPORUL a ajuns la limita răbdării. Păcat.
  Sunt convins, în curând se va împlini și dorința mea, deoarece “funiile” Vi se scurtează accelerat.
  În curând “priponul”, dacă nu “parul” Vă v-a lovi în frunte.
  Cât nu-i prea târziu, CO-REC-TA-ȚI-VĂ măcar spre final !!!!!
  Veți obține niște scutiri.
  Mulțumesc din suflet tuturor, care mi-au urmat sfatul.
  Cetăţenii Republicii Moldova la PROTESTELE lor demonstrează așa numitului Președinte și Coordonatorului, că convingerile POPORULUI diferă RADICAL de ale lor.
  Ignorarea recomandărilor Comisiei de la Veneţia reprezintă o crimă a Parlamentului față de PROPRIUL POPOR.
  Pentru Dl Dodon: Ați ales CEL MAI RĂU MODEL de Președinte.
  Coordonatorul face aprecieri după următorul algoritm:
  Dacă a primit cineva la moacă atunci “a fost POPORUL”
  altfel “a fost un grup foarte mic de cetățeni”.
  Guvernul RM răsplătește pe cei care au contribuit la aducerea lui Dodon la Președenție.
  Vom contribui “onorific” la plata pensiilor transnistrienilor.
  Nu era destul alimentarea cu energie electrică din Transnistria și Energokapitalul, la care ne-au reântors.
  Președintele Dodon și-a mulțumit preoții agitatori în perioada scrutinului prezidențial. “Bravo”, preoți!
  Parlamentul și Guvernarea actuală sunt niște criminali pentru propriul popor.
  Pentru Liderii PPDA și PAS: U-NI-ȚI-VĂ și ve-ți avea succes.
  Felicitările și mulțumirile mele D-lor Anatol Durbală și Constantin Cheianu, Val Butnaru, Dumitru Mișin de la Jurnal TV, D-lor Igor Boțan, Sergiu Tofilat, Natalia Morari, Andrei Popov și Vasile Botnaru de la TV8, precum și Doamnelor Domnica Manole și Ana Ursachi !
  Dodon va decora cu distincţii de stat militarii ruşi din Transnistria.
  DECLARAȚIA Președintelui Dodon la Taraclia pe data de 17.10.2017: Cei mai PATRIOȚI ai RM sânt bolgarii și găgăuzii. Dar de ce moldoveanul de la Sadova nu este PATRIOT ? Vinovatul este Putin cu investițiile sale pentru acest individ și imoralitatea acestuia.
  SUSȚIN inițiativa Societății Civile pentru Referendumul contra votului mixt. SUCCESE !
  Șomerii vor fi obligați să muncească gratis la solicitările Primarilor. Aceasta, pentru a oferi Guvernanților posibilitatea să nu mai pună nici un deget la reabilitarea întreprinderilor, pe care ei însuși le-au devalorizat, ruinat, iar apoi, le-au vândut ca metal uzat, îmbogățindu-se și construdu-și castele. Exemplu de metal uzat – Fabrica de zahăr din Briceni ș. a.

 3. Iacob Tofan

  Ce am făcut Eu pentru Stat ?
  Ce a făcut Statul pentru Mine ?
  06.12.2017

  Despre capacitățile și incapacitățile Demnitarilor de Stat

  Am început activitatea pedagogică la 20 august 1962.
  Prima specialitate este fizica.
  Activitatea mea poate fi divizată în 2 părți: prima în perioada sovietică, iar a doua – după indepenendență. Îmi plăcea să cunosc multe și de aceea am participat și la concursul republican televizat “Noi și legea”, unde am avut și un premiu.
  În perioada sovietică s-a întâmplat să mi se încalce drepturile, dar am găsit și dreptatea.
  În perioada indepenendenței, Demnitarii noștri de Stat ne vorbesc că trăim într-un Stat de Drept, însă într-adevăr trăim într-un Stat, unde dreptatea nu e la fundul mării, dar la fundul oceanului, adâncimea căruia e mult, mult mai mare decât al mării.
  În anul de studii 2009-2010, după ce feciorul directorului fostului L. T. „Mihail Sadoveanu” din or. Cupcini a susținut examenul de bacaulaureat la fizică pe nota 10, ilegal am fost lipsit de jumătate din orele de sarcină didactică. Nefiind lacom, n-am protestat, aveam și pensia.
  Peste 2 ani, exact în ziua împlinirii a 50 de ani de activitate pedagogică, am fost „DECORAT” cu un „şut în fund” de la locul de muncă de către același director, chiar dacă activam cu jumătate de salariu.
  Asta din punctul de vedere al omeniei și legislației.
  Din punctul de vedere al specializării: După o oră academică de frământare asupra unei probleme de matematică în fața clasei a 7-a ( Dl director îl înlocuia pe Dl Petre Păgînu ), a intrat în cabinetul de fizică și i-am rezolvat-o eu în câteva minute.
  Despre legitimitatea „şutului” mi-a răspuns Nicolae Timofti în cadrul emisiunii “Moldova în Direct” cu o minciună bâlbâită, prin care și-a bătut joc de Legea fundamentală a Statului.
  Mai știu, că minciuna spusă bâlbâit a acționat asupra Curții Constituţionale, care după aproape nouă luni de la sesizarea depusă de deputatul Sergiu Sîrbu a “născut” hotărârea discriminatorie din 23 aprilie 2013, care a declarat Constituţională eliberarea din funcție a pedagogilor, care au atins vârsta de pensionare.
  Aceeași minciună bâlbâită l-a impus pe Radu Panțîru să-mi respingă cererea mea depusă la CEDO cu un motiv fictiv.
  A început scurgerea celei de a 32-a lună de zile de când meditațiile mele despre discriminarea cetățenilor simpli de către Justiție și Legile ei au devenit publice și erau prezente aproape zilnic.
  Din cauza INCOMPETENȚELOR personale, Demnitarii noștri de Stat susțin HALTURA în toate DEPARTAMENTELE, care-s exagerat de multe și cu eficiență extrem de mică.
  Exemplu: poliția de frontieră Edineț, CPDOM – nu rezolvă absolut nimic.
  Această susținere a HALTUREI se manifestă prin următoarele:
  1. Prin emiterea Deciziilor, Hotărârilor și Legilor nechibzuite, care au fugărit și mai fugăresc cetățenii din țară, pe alții îi provoacă la sinucidere, iar cei rămași sunt umiliți.
  2. Demnitarii de Stat au contribuit la furtul miliadelor din bănci, DEOARECE sunt foarte lacomi.
  3. Demnitarii de Stat au continuat să doarmă și după emiterea Hotărârii Curții Constituţionale din 04 martie 2016. Am ajuns la rezultatelele dezastruoase la alegerile prezidențiale – 2016.
  4. Demnitarii de Stat păstrează Legea despre Salarizare, după care unii primesc sute și zeci de mii de lei, iar cei de rând abia ajung la 1-2 mii.
  5. Demnitarii de Stat primesc îndemnizații pentru anii munciți în cazul ieșirii la pensie, iar poporul simplu n-are acest drept.
  6. S-a petrecut modificarea Legii de Pensionare, însă aceasta s-a făcut ca de obicei, incompetent, gen HALTURĂ de Demnitari fără soveste și rușine.
  Ce reformă se face în secolul al 21-lea, dacă iarăși avem și în noua lege de pensionare categorii de pensionari și formule separate de calcul ?????
  DISCRIMINAREA A FOST!!!!!
  DISCRIMINAREA A RĂMAS !!!!!
  Am aflat procentul de indexare a pensiilor invalizilor de categoria 1. După MARELE TAM-TAM făcut de Premierul Filip, pensia lor a crescut cu 18,4 %. Aceasta-i cam la nivelul indexării inflaționale.
  Am aflat și procentul indexării pensiilor celor, care au muncit până la vârsta legală de pensionare. Acesta constituie la unii aproape 7 %, care-i mult mai jos de nivelul indexării inflaționale, iar altora – nimic.
  RUȘINE!!!!!
  7. Leul se devalorizază accelerat, inflația și prețurile medicamentelor s-au dublat.
  Unde-i Legea, Domnilor ?????
  8. Hotărârile Curții Constituţionale, CEC, CSJ, CSM și CCA – rabat politic la comandă.
  Așa “tare ne iubesc”, că ne-au lipsi și de aier, însă nu pot captura și Atmosfera.

 4. Lilian 007

  Da mai lăsa?i-l, bre! Chiar mai simplu-i, așa! Până acum posta cu zeci de nume și uneori nu înțelegeai dintr-odata, că-i el. Dar acum de când postează cu un singur nume, vezi de la o poșta cu cine ai de-a face. Este ca și pe drumul public. Când se aud semnalele acustice și se văd cele luminoase înseamnă, ca vine poliția sau salvarea și trebuie sa te dai la o parte. Alminteri, poți avea neplăceri!

 5. Senea_cel_Groaznic

  Domnul fizician este numulțumit! Mai așteptați oleacă, până Marele Uzurpator Plahotniuk pune bazele Republicii Sclavagiste Moldova și atunci o să vă ajungă bani la toți! ȘI CĂTUȘE LA FIECARE APARTE!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *