Principală  —  Ştiri  —  Economic   —   SUA impun sancțiuni dure împotriva…

SUA impun sancțiuni dure împotriva lui Peskov și a 19 oligarhi ruși

Casa Albă a anunțat sancțiuni suplimentare împotriva mai multor elite din cercul apropiat al lui Vladimir Putin, inclusiv secretarul de presă al președintelui rus, Dmitri Peskov, scrie Unian.

Sancțiunile, care includ restricții de viză și confiscarea bunurilor, vizează 19 „oligarhi” și 47 dintre membrii familiiilor acestora, a declarat joi administrația americană, adăugând că măsurile sunt luate în coordonare cu aliații.

„Una dintre elite este Alisher Burhanovich Usmanov, unul dintre cei mai bogați ruși și un aliat apropiat al lui Putin”, a spus Casa Albă într-un comunicat.

Au fost impuse sancțiuni împotriva persoanelor din cercul apropiat al lui Putin:

Alisher Burkhanovich Usmanov este unul dintre cei mai bogați bărbați din Rusia și un apropiat al lui Putin. Proprietatea sa va fi blocată pentru utilizare în Statele Unite și de către cetățenii americani, inclusiv superyacht-ul său, unul dintre cele mai mari din lume, tocmai confiscat de aliatul Germaniei, și jetul său privat, unul dintre cele mai mari avioane private din Rusia.

Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al lui Putin, este principalul furnizor al propagandei lui Putin.

„Proprietatea sa va fi blocată de la utilizare în Statele Unite și de către persoanele americane – inclusiv superyacht-ul său, unul dintre cele mai mari din lume, care tocmai a fost confiscat de aliatul nostru, Germania, dar și jetul său privat, unul dintre cele mai mari avioane private din Rusia.”

Comunicatul precizează că sancțiunile îl vor viza și pe Dmitry Peskov, pe care Casa Albă l-a descris drept „un furnizor de top al propagandei lui Putin”, scrie AlJazeera.

În contextul negocierilor dintre Ucraina şi Rusia, Ministerul rus al Apărării a anunţat joi intenţia de a suspenda operaţiunile militare pentru facilitarea evacuării civililor pe coridoare umanitare. „

„Suntem pregătiţi pentru crearea de coridoare umanitare, în orice moment”, a comunicat Ministerul Apărării de la Moscova.

Între timp, în pofida negocierilor, atacurile armatei ruse continuă în Ucraina. Cel puţin 33 de oameni au fost ucişi în urma raidurilor aeriene ruse care au vizat joi orăşelul Cernighiv, situat în nordul Ucrainei, au declarat surse din cadrul serviciilor de securitate locale.

Detalii aici: LIVE TEXT/ A opta zi de război în Ucraina