„Rusia ar putea încerca să destabilizeze Ţările Baltice”

„Există un pericol real şi prezent” ca Rusia să încerce să destabilizeze Ţările Baltice – Letonia, Lituania şi Estonia”, a declarat Michael Fallon, ministrul britanic al Apărării. Oficialul s-a arătat îngrijorat de „presiunea” exercitată asupra acestora de către Vladimir Putin, scrie Mediafax.

„Sunt îngrijorat de presiunea lui asupra Ţărilor Baltice, de modul în care testează NATO”, a adăugat el.

Fallon a afirmat că Rusia ar putea folosi tactici ca cele pe care susţine el că le-a folosit pentru anexarea Crimeei şi în actualul conflict ucrainean. Rusia neagă că îi ajută pe separatiştii proruşi, deşi a fost acuzată în mod repetat că trimite arme şi trupe şi că foloseşte propaganda pentru a spori tensiunile.

Fallon susţine însă că situaţia nu este un nou Război Rece, ba dimpotrivă este „destul de fierbinte”. „Ai tancuri şi blindate, care se plimbă la graniţa ucraineană şi ai un grănicer eston capturat şi care încă nu s-a întors.

Când ai avioane pilotate deasupra Canalului Mânecii, când ai submarine în Marea Nordului, mi se pare că situaţia se încălzeşte”, a subliniat oficialul.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *