Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Rezultate preliminare: Partidul Popular European…

Rezultate preliminare: Partidul Popular European câștigă alegerile europarlamentare

Foto: europarl.europa.eu

Potrivit rezultatelor preliminare, Partidul Popular European (PPE) câștigă alegerile europarlamentare și acumulează cele mai multe mandate în noul Parlament. Datele preliminare arată că celor de la PPE (centru-dreapta) le revin 182 de mandate, în timp ce Alianței Progresiste a Socialiștilor și Democraților (S&D, centru -stânga), le revin 147 de fotolii în noul Parlament.

Grupul politic Alianța Liberalilor și Democraților pentru Europa (ALDE) se situează în prezent pe poziția a treia, cu 109 de mandate, urmat de Grupul Verzi/Alianța Europeană Liberă cu 69 de mandate.

Repartizarea mandatelor în noul Parlament European a fost realizată în baza rezultatelor finale din Croația, Cipru, Cehia, Finlanda, Franța, Germania și Slovacia, în baza rezultatelor provizorii din alte 19 țări: Austria, Belgia, Bulgaria, Danemarca, Estonia, Grecia, Ungaria, Italia, Letonia, Lituania, Luxemburg, Malta, Olanda, Polonia, Portugalia, România, Slovenia, Spania și Suedia, precum și în baza estimărilor din Irlanda și Marea Britania.

Citiți și:

Foto: europarl.europa.eu