Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Putin a evadat într-un palat…

Putin a evadat într-un palat secret dintr-o pădure din Rusia, pe fondul protestelor anti-război și anti-mobilizării: liderul rus s-a refugiat în vila de lux înainte de difuzarea mesajul privind mobilizarea rezerviștilor – GALERIE FOTO

Vladimir Putin a evadat într-un palat secret pe fondul protestelor anti-mobilizare din Rusia, conform unui raport citat de presa internațională. OVD-Info a anunțat că 724 de persoane au fost reținute în 32 de orașe diferite sâmbătă. Putin intenționează să rămână la palat cel puțin până joi, a spus un jurnalist, citând trei surse, potrivit Business Insider.

Președintele rus Vladimir Putin a evadat în complexul său palatial secret de lângă Lacul Valdai, la jumătatea distanței dintre Moscova și Sankt Petersburg, pe fondul protestelor împotriva ultimelor legi din Rusia. MailOnline a fost primul care a raportat această informație. Potrivit jurnalistei independente Farida Rusamova, care a citat trei surse familiare cu programul lui Putin, președintele rus s-a deplasat miercuri la casa sa de vacanță. El și-a odihnit „trupul și sufletul” la complexul de lux, care este situat într-o pădure, a spus Rusamova într-o postare pe Telegram. MailOnline raportează că Putin se mândrește cu o clădire spa cu trei etaje, cu o piscină plutitoare și o baie cu noroi, și un salon de înfrumusețare personal.

Imaginile cu dronă arată o clădire masivă de spa la proprietatea Lake Valdai.
Sursa: Navalny.com

Există puține informații accesibile publicului despre proprietatea secretă, dar potrivit Fundației Anticorupție, care a fost fondată de activistul rus întemnițat Alexei Navalny, reședința este favorita personală a lui Putin.

Imagini cu drone ale proprietății Lacul Valdai. Navalny.com

Organizația lui Navalny susține că proprietatea este parțial deținută de Yuri Kovalchuk – miliardarul care este descris drept bancherul personal al lui Putin.

O fotografie arată clădirea principală a palatului Lake Valdai. Navalny.com

Rusamova a susținut că Putin intenționează să rămână la complex cel puțin până joia viitoare. Jurnalista a mai susținut că președintele a preînregistrat mai multe videoclipuri ale întâlnirilor, pe care presa de stat rusă intenționează să le publice sporadic pe parcursul săptămânii, pentru a încerca să-și mascheze absența publicului. Rusamova a spus că Putin a plecat la palatul său în ziua în care a fost lansat un videoclip, în care a anunțat mobilizarea militară parțială miercuri.

Protestele larg răspândite au izbucnit în toată Rusia după ce Putin a anunțat că 300.000 de rezerviști vor primi ordin să lupte în războiul țării împotriva Ucrainei.

Sute de ruși, inclusiv fete de până la 14 ani, au fost arestați în timp ce participau la mitingurile neautorizate, interzise de legea rusă, potrivit rapoartelor. OVD-Info a declarat că 724 de persoane au fost reținute în 32 de orașe diferite sâmbătă, potrivit BBC News. Protestele au avut loc în orașe precum Moscova, Sankt Petersburg, Tomsk și Omsk, a informat Sky News.