Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Presa ucraineană: 47 de persoane…

Presa ucraineană: 47 de persoane au fost ucise în urma atacului cu rachete asupra unei zone rezidențiale din Cernihiv

Imagine-simbol

47 de persoane au fost ucise în urma atacului cu rachete lansat de armata rusă asupra unei zone rezidențiale din centrul orașului ucrainean Cernihiv, anunță serviciul de presă al Administrației Regionale de Stat Cernihiv, notează novosti.dn.ua.

„Potrivit datelor raportate de instituțiile medicale, ieri, 3 martie, în urma bombardamentului aviației rusești pe teritoriul orașului Cernihiv au fost ucise 47 de persoane: 38 de bărbați și 9 femei. Optsprezece persoane au fost salvate”, precizează Administrația Regională de Stat Cernihiv.

Mai multe zile la rând, orașul Cernihiv a fost bombardat intens de trupele ruse. Pe 3 martie, forțele rusești au lansat un atac cu rachete asupra unei zone rezidențiale din Cernihiv. Multe blocuri cu apartamente au fost avariate.

Tot joi, avioanele rusești au atacat două școli și case private din Cernihiv.

Duminică, 27 februarie, Vladmir Putin a anunțat că își pune forțele nucleare în stare de alertă, iar într-o decizie fără precedent, Uniunea Europeană a decis să trimită arme Ucrainei. Pe de altă parte, Rusia a recunoscut, pentru prima dată de la debutul invaziei, că a înregistrat pierderi în Ucraina.

Publicitate
Publicitate