Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Cernigov - bombardat de către…

Cernigov – bombardat de către ruși. Presa din Ucraina: cadavrele a 33 de morți au fost deja scoase din dărâmături

Operațiunile de salvare din orașul Cernigov au fost suspendate din cauza bombardamentelor, scrie UNIAN.

La Cernihiv, cadavrele a 33 de persoane care au murit în urma atacurilor aeriene lansate de soldații ruși au fost deja scoase din dărâmături.

Acest lucru a fost anunțat pe Telegram de consilierul ministrului Afacerilor Interne Anton Gerașcenko.

„De la ora 18:20, în urma loviturilor aeriene din orașul Cernihiv, trupurile a 33 de morți și 18 răniți au fost recuperate din dărâmături”, se arată în raport.

Operațiunile de salvare au fost suspendate din cauza bombardamentelor.

După cum a raportat UNIAN, joi trupele ruse au lansat un atac cu rachete asupra unei zone rezidențiale din centrul orașului Cernihiv. Multe blocuri cu apartamente au fost avariate.

În plus, avioanele rusești au atacat două școli și case private din Cernihiv.

A început a opta zi a atacului lui Putin asupra Ucrainei. Explozii puternice au fost auzite în Kiev și în alte orașe ucrainene în noaptea de miercuri spre joi dimineață. Ora 06:47, sirenele de alarmă răsună în orașul ucrainean Nicolaev, iar oamenii sunt îndemnați să se adăpostească în zone sigure. Herson, cel mai mare oraş din apropierea graniţei cu peninsula Crimeea, a fost capturat de armata rusă. Între timp, Pentagonul raportează că sutele de vehicule blindate rusești, care se îndreaptă spre Kiev, „rămân blocate pe traseu”.