Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Presa rusă: Un avion al…

Presa rusă: Un avion al Rusiei ar fi zburat spre Washington

Imagine -simbol. Sursa foto: vedomosti.ru

Un avion IL-96, al regimentului aerian al administrației președintelui Rusiei, Vladimir Putin, a decolat sâmbătă dimineața din Sankt Petersburg spre Washington, notează publicația Fontanka pe canalul său de Telegram.

„Il-96 a decolat de la Aeroportul Pulkovo la 09:35, pe 5 martie, și a zburat în jurul Finlandei, care a închis spațiul aerian pentru avioanele rusești. Scopul zborului RSD88 este necunoscut”, transmite Fontanka.

Sâmbătă, 5 martie, a început a zecea zi de război în Ucraina. Portul strategic Mariupol, din estul Ucrainei, este supus unei „blocade” din partea armatei ruse. NATO a anunțat că instituirea unei zone de interdicție aeriană deasupra Ucrainei nu este o opțiune luată în considerare de alianță. Podul feroviar care leagă regiunea transnistreană de Ucraina a fost aruncat în aer „pentru a preveni o invazie”. Mai multe branduri se retrag din Rusia, în timp ce liderul rus Vladimir Putin își izolează populația aproape complet, interzicând rețelele de socializare și o bună parte a mass-media occidentale. UE transmite sancțiuni și mai puternice împotriva Rusiei care, de 10 zile, duce un război în țara vecină.

CRONOLOGIA EVENIMENTELOR DIN UCRAINA: LIVE TEXT/ A zecea zi de război în Ucraina