Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Presa cehă: Președintele Ucrainei, Volodimir…

Presa cehă: Președintele Ucrainei, Volodimir Zelensky va fi decorat cu Ordinul Leului Alb, cea mai înaltă distincție de stat a Republicii Cehe

Președintele Republicii Cehe, Milos Zeman, îi acordă președintelui Ucrainei, Volodimir Zelensky, Ordinul Leului Alb – cel mai înalt ordin al cavaleriei din Republica Cehă, transmite denik.cz. Potrivit sursei citate, un anunț în acest sens a fost făcut în seara zilei de luni, 7 martie, în timpul unei ceremonii.

Președintele Republicii Cehe, Milos Zeman, a menționat că președintele Ucrainei a dat dovadă de curaj atunci când a rămas în țara sa, în ciuda ofertelor de evacuare. Potrivit acestuia, Volodimir Zelensky, urmează să fie decorat cu cea mai înaltă distincție de stat.

A început a treisprezecea zi de război în Ucraina, după ce președintele Rusiei, Vladimir Putin, a anunțat pe 24 februarie începerea unei „operațiuni militare speciale” pe teritoriul Ucrainei. Avioanele rusești au bombardat în cursul nopții trecute mai multe orașe din estul și centrul Ucrainei.

Duminică, 27 februarie, Vladimir Putin a anunțat că își pune forțele nucleare în stare de alertă, iar într-o decizie fără precedent, Uniunea Europeană a decis să trimită arme Ucrainei. Pe de altă parte, Rusia a recunoscut, pentru prima dată de la debutul invaziei, că a înregistrat pierderi în Ucraina.

CRONOLOGIA EVENIMENTELOR DIN UCRAINA: LIVE TEXT/ A 13-a zi de război în Ucraina