Poroşenko îi cere lui Putin să exercite presiuni asupra rebelilor proruşi

Petro Poroşenko, preşedintele ucrainean, i-a cerut omologului său rus, Vladimir Putin, să exercite presiuni asupra rebelilor proruşi, pentru a pune capăt confruntărilor armate în estul separatist al Ucrainei.

Potrivit Kievului, Rusia se face vinovată de situația critică din estul Ucrainei, în cazul în acre îi controlează și influențează pe rebeli.

Poroşenko a salutat de asemenea eficacitatea sancţiunilor economice occidentale impuse Rusiei. „Trebuie să creăm condiţiile pentru a forţa Rusia să negocieze şi să-şi îndeplinească angajamentele asumate”, a adăugat el.

Amintim că Kievul şi Occidentul acuză Moscova că îi ajută militar pe separatişti şi că a trimis trupe în estul ţării. Rusia neagă orice implicare directă în acest conflict, care s-a soldat cu peste 5.000 de morţi în nouă luni.
Sursa: Mediafax


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *