Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Poliția italiană ar fi confiscat…

Poliția italiană ar fi confiscat vile și iahturi, care ar valora cel puțin 140 de milioane de euro, de la patru ruși de rang incluși într-o listă de sancțiuni a UE

Poliția italiană a confiscat vile și iahturi, care valorează cel puțin 140 de milioane de euro, de la patru ruși de rang înalt, incluși într-o listă de sancțiuni a UE în urma ofensivei Rusiei asupra Ucrainei, scrie Reuters.

O sursă din cadrul poliției italiene a declarat pentru Reuters că a fost confiscată o vilă amplasată în Sardinia, fiind deținută de miliardarul rus Alisher Usmanov. Totodată, a fost confiscată și o vilă de pe lacul Como deținută de prezentatorul televiziunii de stat Vladimir Soloviev.

Mai multe iahturi care ar aparține lui Alexey Mordashov și Gennady Timchenko, care au legături strânse cu președintele rus Vladimir Putin, au fost confiscate în portul Imperia din nordul Italiei.

În ultimii 20 de ani, mai mulți oligarhi ruși au cumpărat numeroase vile în locații alese din Italia.

Usmanov, magnatul metalurgic și al telecomunicațiilor, este cunoscut în Italia pentru că deține mai multe proprietăți în Sardinia, în timp ce presa italiană susține că Mordashov deținea o vilă în valoare de aproximativ 66 de milioane de euro (72 de milioane de dolari) pe aceeași insulă.

Luând în considerare activele întregii sale familii, revista Forbes estimează că Mordashov avea o avere netă de 29,1 miliarde de dolari înainte de aplicarea sancțiunilor.

Timchenko a făcut o avere din comerțul cu petrol și a fost descris de Putin ca fiind unul dintre cei mai apropiați asociați ai săi.