Peste 130 de kilograme de droguri au fost găsite pe litoralul românesc și în mare

Circa 131 de kilograme de droguri au fost găsite în perioada 5-6 aprilie, curent, pe litoralul românesc, dar şi plutind pe apa Mării Negre, transmite Digi24. Autorităţile cred că o barcă ar fi eşuat în apropiere de ţărm şi de acolo ar ajunge la mal colete pline de cocaină de puritate înaltă. Poliţiştii au lansat şi un avertisment: „Nu deschideţi pachetele! Sunaţi imediat la Poliţie!”.

Cele mai recente pachete au fost găsite sâmbătă noaptea, 6 aprilie, la Agigea, iar duminică dimineaţa, 7 aprilie, colete au fost găsite la Eforie, Olimp, 23 August, Costineşti şi în Constanţa, zona Pescărie.

Autorităţile reamintesc cetăţenilor din zona litoralului românesc să nu deschidă pachete pe care le găsesc pe plajă, să anunţe cel mai apropiat poliţist sau să sune la 112, dacă găsesc astfel de colete.

Acestea pot conţine droguri cu o concentraţie foarte mare (peste 90%), ce pot pune în pericol viaţa, au precizat reprezentanţii IPJ Constanţa.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului General al Poliţiei Române, Georgian Drăgan, a declarat sâmbătă după-amiază, în staţiunea Mamaia, că la aceasta acţiunea participă 300 de cadre ale Ministerului Afacerilor Interne.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

1 comentariu

  1. ivancelgroaznic

    Da ce mai intereseaza la noi, cei in ograda la vecin. Da o pus cariva vopros cite droguri se baga prin portu de la dunare si alte hotare in R. Moldova? Da cite milioane de tigarete pleaca in contrabanda in fiece luna din Moldova ? si cine krisuieste toate aste? dodon , sau Plaha, sau amindoi deopotriva ?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *