Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Pentagonul confirmă faptul că Rusia…

Pentagonul confirmă faptul că Rusia recrutează mercenari sirieni pentru a lupta în Ucraina – VIDEO

Rusia recrutează mercenari sirieni cu experienţă în războiul de gherilă urbană pentru a lupta în Ucraina, a confirmat luni un purtător de cuvânt al Pentagonului.

„Credem că informaţiile conform cărora (ruşii) recrutează luptători sirieni pentru a-şi consolida forţele în Ucraina sunt adevărate”, a declarat purtătorul de cuvânt al Departamentului de apărării, John Kirby, citat de Agerpres.

Este interesant că domnul Putin ajunge să recurgă la luptători străini”, a continuat el, în contextul în care, potrivit Pentagonului, Rusia a angajat în Ucraina practic toate forţele sale de luptă masate în ultimele luni la graniţă, prezenţă militară estimată de Washington la peste 150 000 de soldaţi.

Wall Street Journal a informat duminică că Moscova a început în ultimele zile să recruteze luptători sirieni pentru a-i folosi în preluarea zonelor urbane.

Un oficial american mai declarase pentru această publicaţie că unii luptători sirieni se află deja în Rusia, unde se pregătesc să se alăture luptei din Ucraina.

Cu toate acestea, Pentagonul nu are o „vizibilitate perfectă” asupra numărului şi identităţii luptătorilor care sunt recrutaţi, a precizat John Kirby.

Rusia este implicată în conflictul sirian din 2015 alături de regimul preşedintelui Bashar al-Assad.

Luptători străini sunt deja prezenţi de ambele părţi ale frontului din Ucraina.