Parlamentul European și Consiliul UE nu au ajuns la un acord cu privire la numirea procurorului-șef european

Negociatorii Parlamentului European (PE) şi cei ai Consiliului Uniunii Europene nu au ajuns la un acord cu privire la desemnarea procurorului – şef european, funcţie pentru care candidează şi fostul procuror – şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, transmite Agerpres.

Pentru că negocierile de astăzi au eșuat, reprezentanții Parlamentului European și ai Consiliului UE urmează să se întrunească la o nouă reuniune, care va avea loc la 27 martie curent. Dacă nici atunci nu se va ajunge la un numitor comun, vor fi organizate încă două runde de negocieri: la 4 aprilie și 10 aprilie.

În cadrul negocierilor, Parlamentul European a înaintat-o la funcția de procuror – șef al UE pe Laura Codruța Kovesi, în timp ce Consiliul UE pledează pentru numirea candidatului francez, Jean-Francois Bohnert.

În conformitate cu reglementările în vigoare, Parlamentul şi Consiliul numesc de comun acord procurorul-şef european pentru un mandat de 7 ani care nu poate fi reînnoit.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

2 comentarii

  1. ivancelgroaznic

    Da, numa bine ase … poate o aducem la noi pe ceasta ruminca verde, sa faca niscaiva ordine prin burueni si uscaturi.

  2. Lider Moldovan

    Laura Codruţa Kovesi poate să-i hărțuiască pe politicienii de stânga numai cu banda ei de șefi ai serviciilor secrete. În Moldova așa ceva este imposibil. Talpa Iadului de Moldova Plahotniuk demult și-a pus pupânciriștii săi în fruntea serviciilor secrete. De fapt Talpa Iadului de Moldova Plahotniuk a capturat aproape toată justiția, serviciile secrete, poliția, Curtea Constituțională, etc.

    Așa, că Laura Codruţa Kovesi în R. Moldova ar fi pusă în penitenciarul nr.13 și tratată corespunzător de zdrahoni. Da, ea îi voinică și va ține…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *