Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Opoziţia rusă a anunţat planurile…

Opoziţia rusă a anunţat planurile ulterioare ale lui Putin pentru Ucraina

Armata președintelui rus Vladimir Putin din Ucraina nu poate învinge armata ucraineană, așa că distruge orașe și lansează atacuri asupra civililor. Acest lucru a fost declarat de către opozantul rus Igor Yakovenko, într-un interviu acordat pentru Obozrevatel. Yakovenko prezice o escaladare în continuare.

Opozantul rus a menționat, de asemenea, că Putin are în rezervă o armă nucleară, pe care o poate folosi.

„Nu văd nicio altă opțiune decât o escaladare ulterioară. Pentru el, o încercare de negociere, o altă cale de ieșire din acest război este pur și simplu imposibilă. Doar escaladare. El va distruge populația civilă, orașele ucrainene până la un fel de oprire”, a afirmat Yakovenko.

Opțiunea negocierilor, potrivit acestuia, este imposibilă atât pentru Vladimir Putin, cât și pentru președintele ucrainean Volodimir Zelensky, iar asta pentru că „platforma lui Putin oferă lucruri imposibile”.

De asemenea, opoziţia este convinsă că Putin nu i-ar plăcea să „negocieze” nimic.

„Săparea în spațiul dintre urechile acestei persoane este o sarcină destul de ingrată. Aici este nevoie de un diagnostic psihiatric. Și este imposibil să-l punem de la distanță. Sunt necesare studii clinice serioase aici într-un spital de tip închisoare. Sper asta se va întâmpla”, a spus el.

Zelensky este sigur că trebuie făcute acorduri privind încheierea războiului cu Putin, însă afirmă că președintele rus nu își dorește acest lucru.

În a 33-a zi de război în Ucraina, militarii ucraineni continuă să respingă atacurile rusești. În mai multe orașe din Ucraina au fost auzite alarme antiaeriene. Trupele ucrainene au lansat contraatacuri cu succes în orașul Harkov din sud-estul Ucrainei. Viceprim-ministra Ucrainei, Irina Vereșciuk, solicită „demilitarizarea” zonei Cernobîl, ocupată de forțele ruse.

Duminică, 27 februarie, Vladimir Putin a anunțat că își pune forțele nucleare în stare de alertă, iar într-o decizie fără precedent, Uniunea Europeană a decis să trimită arme Ucrainei. Pe de altă parte, Rusia a recunoscut, pentru prima dată de la debutul invaziei, că a înregistrat pierderi în Ucraina.