Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   O dronă americană s-a prăbușit…

O dronă americană s-a prăbușit în Marea Neagră după ce a fost lovită intenționat de un avion rusesc. Prima reacție a Casei Albe

Sursa foto: General Atomics Aeronautical Systems Inc.

Un avion de vânătoare rusesc s-a ciocnit cu o dronă americană, provocând prăbușirea avionului american fără pilot în Marea Neagră, a anunțat armata americană marți, 14 martie.

Purtătorul de cuvânt al Casei Albe, John Kirby a declarat că „Marea Neagră nu aparține vreunei națiuni. Vom continua să facem ceea ce trebuie pentru a apăra interesele naționale de securitate în acea parte a lumii”.

Drona se afla într-o misiune de rutină în spațiul aerian internațional când două avioane rusești au încercat să o intercepteze, relatează BBC. Comandamentul european al SUA a declarat că prăbușirea de marți a fost rezultatul unui „act neprofesionist din partea rușilor”. „Avionul nostru MQ-9 efectua operațiuni de rutină în spațiul aerian internațional când a fost interceptat și lovit de un avion rusesc, ceea ce a dus la o prăbușire și la pierderea completă a MQ-9”, se arată într-un comunicat.

„Dacă mesajul (Rusiei, n.r) este că vor să ne împiedice sau să ne descurajeze să zburăm și să operăm în spațiul aerian internațional, deasupra Mării Negre, atunci acest mesaj va eșua, pentru că nu se va întâmpla acest lucru. Vom continua să zburăm și să operăm în spațiul aerian internațional, deasupra apelor internaționale. Marea Neagră nu aparține vreunei națiuni. Vom continua să facem ceea ce trebuie pentru a apăra interesele naționale de securitate în acea parte a lumii“, a declarat John Kirby, purtătorul de cuvânt al Casei Albe.