Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Ministerul ucrainean al Apărării face…

Ministerul ucrainean al Apărării face un nou bilanț al pierderilor suferite de trupele rusești. Peste 12 mii de militari ruși au murit până acum

Ministerul ucrainean al Apărării anunță că, de la începutul invaziei ruse, aproape 12 mii de militari ruși au fost uciși pe teritoriul Ucrainei. Potrivit autorităților din țara vecină, militarii ucraineni și forțele civile ar fi reușit să distrugă 303 tancuri, 1.036 de blindate, 120 de sisteme de artilerie și 48 de avioane.

Totodată, au fost distruse 80 de elicoptere, trei bărci și 474 de vehicule.

De cealaltă parte, Ministerul rus al Apărării anunța anterior, că pierderi sunt mai mici decât raportează autoritățile din Ucraina. Totodată, Ministerul rus al Apărării a negat „informația lansată în spațiul public de presa occidentală și de unele agenții de presă din Rusia, precum că în „operațiunea specială din Ucraina” ar participa soldații în termen și cadeții”.

Războiul continuă în Ucraina și în a treisprezecea zi, după ce președintele Rusiei, Vladimir Putin a anunțat pe 24 februarie începerea unei „operațiuni militare speciale” pe teritoriul Ucrainei. Avioanele rusești au bombardat în cursul nopții trecute mai multe orașe din estul și centrul Ucrainei. 

Kievul și Moscova au încheiat luni, 7 martie, a treia rundă de negocieri privind reglementarea situației militare din Ucraina. În urma negocierilor, părțile au ajuns al înțelegerea privind creare coridoarelor umanitare pentru evacuarea civililor. Marți, 8 martie, Ucraina și Rusia au declarat că încetează focul pentru a asigura evacuarea oamenilor.

CRONOLOGIA EVENIMENTELOR DIN UCRAINA: LIVE TEXT/ A 13-a zi de război în Ucraina