Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Crimele de la Caracal: demisii,…

Crimele de la Caracal: demisii, polițiști cercetați, procurori audiați. Bănuitul ar fi povestit cum a omorât victimele

Gheorghe Dincă, mecanicul auto de 66 de ani, care a recunoscut ambele crime din Caracal, a mărtirisit în faţa anchetatorilor cum le-a omotât pe Alexandra Măceșanu și Luiza Melencu. Presa din România face publice mărturiile acestuia cu trimitere la surse din cadrul anchetei și la declarațiile avocatului familiei Măceșanu.

În timp ce digi24.ro anunţa, cu trimitere la surse din anchetă, că Luiza, în vârstă de 18 ani, a fost omorâtă în aprilie, în aceeași zi în care ar fi fost răpită de Gheorghe Dincă, adevarul.ro, scrie că fata ar fi fost ținută în captivitate trei luni, iar acesta ar fi ucis-o la jumătatea lunii iulie, după ce-ar fi aflat că dosarul dispariţiei fetei a fost preluat de Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT).

Digi24.ro scrie că anchetatorii ar fi reușit să obțină primele declarații de la Gheorghe Dincă și recunoașterea de către acesta a crimelor, după ce duminică, 28 iulie, primele rezultate ADN prezentate de legiști au confirmat suspiciunea că oasele găsite în curtea lui sunt de om.

Potrivit unor surse judiciare, citate de mediafax.ro, bărbatul ar fi lovit-o cu putere pe Alexandra a doua zi după răpire, după ce a surprins-o vorbind la 112.

„Fata a căzut şi a rămas inconştientă, în timp ce agresorul s-a urcat în maşină şi a plecat în oraş”, scrie mediafax.ro.

De altfel, şeful Poliţiei Române a confirmat că ultimele cuvinte la 112 ale Alexandrei au fost „Vine, vine!”, apoi apelul s-a întrerupt.

Imagini din garajul în care ar fi fost ținută captivă Alexandra:

Gheorghe Dincă a fost plasat sâmbătă în arest preventiv pentru 30 de zile. Acesta a contestat la apel mandatul de arestare.

Cinci ofițeri și trei agenți de poliție sunt cercetați în cazul crimelor de la Caracal, iar Parchetul de la Caracal analizează cazul polițistului care a preluat apelul Alexandrei Măceșanu la 112.

Deciziile au fost luate după ce a fost verificat modul în care au intervenit autoritățile în cazul fetei de 15 ani, de la momentul în care a fost anunțată dispariția Alexandrei și până la prima percheziție la domiciliul lui Gheorghe Dincă, principalul suspect în acest caz, vineri dimineața.

Anterior, ministrul de Interne l-a eliberat din funcție pe inspectorul general al Poliției Române, chestorul general Ioan Buda, iar astăzi șeful Serviciului de Telecomunicații Speciale (STS), generalul-locotenent Ionel Vasilcă, a demisionat din funcție în plin scandal al crimelor din Caracal. 

„Demisia a fost înaintată pentru a nu afecta prestigiul instituției”, a explicat demisia șeful STS.

Astăzi, procurorii de la Secția Îndrumare și Control din cadrul Parchetului General, l-au audiat pre procurorul Cristian Popescu, cel care s-a ocupat de dosarul privind dispariția Alexandrei.

Foto antet: libertatea.ro