Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Consiliul Local Mariupol cere mai…

Consiliul Local Mariupol cere mai multe trupe în direcția Azov: „Soldații ruși au încercat să pătrundă în Mariupol printr-un coridor umanitar”

Autoritățile locale din Mariupol cer o creștere a trupelor ucrainene în direcția Azov. Asta după ce soldații ruși au încercat să pătrundă în Mariupol de-a lungul coridorului umanitar. Acest lucru a fost raportat de Consiliul Local Mariupol pe canalul de Telegram al Consiliului.

„Încă o dată, armata rusă și-a demonstrat răutatea încercând să pătrundă în oraș chiar în momentul coridorului verde organizat pentru oameni și creând o amenințare reală pentru viața civililor care încearcă să părăsească Mariupolul încercuit de soldații ruși”, se spune în mesajul postat.

Astfel, autoritățile locale cer o creștere a trupelor ucrainene în direcția Azov.

„Numai distrugerea inamicului și creșterea trupelor ucrainene în direcția Azov va asigura siguranța populației civile. Acordurile cu armata rusă nu au sens și pot provoca și mai multe victime nevinovate în rândul cetățenilor ucraineni”, se arată în mesaj.

După cum a raportat UNIAN, partea ucraineană a convenit cu partea rusă cu privire la evacuarea civililor printr-un coridor umanitar, marți, 8 martie.

Sursa citată scrie că soldații ruși nu au lăsat să iasă din Mariupol mai mulți copii, femei și bătrâni. Soldații ruși au lansat un atac în direcția coridorului umanitar, a informat pe Facebook sediul Operațiunii Forțe Comune a Ucrainei.