Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Comisia Europeană adaugă 30 milioane…

Comisia Europeană adaugă 30 milioane de euro la ajutorul de urgenţă pentru Liban în urma exploziei

Comisia Europeană a adăugat duminică, 9 august, 30 milioane de euro celor 33 de milioane alocate vineri, 7 august, pentru a finanţa ajutorul de urgenţă destinat Libanului, a anunţat comisarul european Janez Lenarcic, responsabil de gestionarea crizelor, potrivit AFP, citat de Agerpres.

În cursul conferinţei donatorilor pentru Beirut şi pentru libanezi, Comisia Europeană a promis un total de 63 de milioane de euro, dintre care 33 de milioane fuseseră deja anunţate de preşedinta Comisiei, Ursula von der Leyen„, a precizat comisarul într-un comunicat.

„Noua finanţare umanitară din partea UE va fi făcută prin agenţiile ONU, ONG-uri şi organizaţii internaţionale. Ea va constitui obiectul unui control strict. De acest ajutor vor beneficia persoanele cele mai afectate cu scopul de a-şi acoperi necesităţile esenţiale„, a insistat el.

De asemenea, ne-am angajat să-i susţinem pe libanezi pe termen lung pentru a-i ajuta să se ridice„, a adăugat Lenarcic.

Noua finanţare de 30 milioane de euro promisă urmează să permită „să răspundă necesităţilor celor mai presante ale persoanelor afectate de explozia devastatoare din 4 august la Beirut„, a explicat el.

Janez Lenarcic a ţinut să mulţumească tuturor statelor membre pentru solidaritatea arătată cu mobilizarea a sute de experţi în căutare şi salvare şi trimiterea unui ajutor medical la Beirut încă din prima zi de după explozia care a devastat capitala Libanului.