Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Cine este Viorica Dăncilă, propunerea…

Cine este Viorica Dăncilă, propunerea PSD pentru funcția de premier al României

Sursa foto: psd.ro

Europarlamentarul român Viorica Dăncilă este propunerea Partidului Social Democrat (PSD) pentru funcţia de premier al României, scrie mediafax.ro. Cadidatura acesteia a fost votată în ședința din 16 ianuarie a Comitetului Executiv al PSD, după ce în seara zilei de ieri premierul Mihai Tudose și-a anunțat demisia. Mihai Tudose a plecat din fruntea Guvernului în urma ședinței Comitetului Executiv Național al PSD în cadrul căreia a pierdut sprijinul partidului. Este al doilea șef al Executivului care rămâne fără sprijin, după exact șapte luni – Sorin Grindeanu fiind demis prin moțiune de cenzură în iunie 2017.

Vicepreşedintele PSD Lia Olguţa Vasilescu, ministru al Muncii, a declarat marţi, că Viorica Dăncilă este o persoană care are tot sprijinul Partidului Social Democrat.

„M-am bucurat mult, în primul rând pentru că este vorba despre o femeie. Este şefa Organizaţiei de Femei din PSD, este liderul grupului parlamentarilor europeni PSD, o persoană care are tot sprijinul Partidului Social Democrat, cu care eu am lucrat extraordinar de bine. Sunt convinsă că este o alegere foarte bună. (…) În primul rând este foarte apropiată de partid şi bineînţeles că va avea capacitatea necesară ca să gestioneze o activitate atât de importantă cum este cea a Guvernului României”, a afirmat Lia Olguţa Vasilescu, agerpres.ro.

Viorica Dăncilă este eurodeputat începând cu 2009, membru al Grupului Alianţei Progresiste a Socialiştilor şi Democraţilor din Parlamentul European. Ea a mai avut un mandat de europarlamentar între 2009-2014. Dăncilă este o apropiată a liderului PSD Liviu Dragnea, aceasta fiind susţinută de Dragnea pentru poziţia de şef al delegaţiei europarlamentarilor români în Parlamentul European, funcţie pe care o ocupă în prezent. Viorica Dăncilă vine din judeţul Teleorman, acolo unde a deţinut funcţia de vicepreşedintă a Organizaţiei Judeţene PSD Teleorman şi a fost consilier judeţean.

Între 1989-1997 a fost profesoară la Liceul din Videle, iar între 1988-2009 a lucrat ca inginer la OMV PETROM.

Sursa foto: psd.ro