Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Cinci cetățeni ai R. Moldova,…

Cinci cetățeni ai R. Moldova, implicați într-un accident rutier produs în județul Maramureș din România. O persoană a decedat, transmite MAEIE

Sursa: observatornews.ro

Un automobil în care se aflau cinci cetățeni ai R. Moldova s-a lovit luni, 17 iulie, într-un zid de piatră aflat în afara părții carosabile, în România. Potrivit Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE), care face referință la informațiile oferite de autoritățile române, în urma accidentului care s-a produs în localitatea Strâmtura din județul Maramureș 4 persoane au fost rănite iar una a decedat. 

„Persoanele rănite au fost transportate la cel mai apropiat spital unde li s-a acordat asistența medicală necesară, ulterior ele au fost externate. 

Consulatul general al țării noastre la Iași este în contact cu autoritățile locale, fiind disponibil de a întreprinde toate acțiunile consulare care se impun”, a transmis MAEIE.

Presa din România a relatat că „şoferul ar fi adormit la volan”. 

„Azi (ieri n.r.), 17 iulie, la ora 17.05, polițiștii Secției 2 Bogdan Vodă au fost sesizați cu privire la faptul că pe D.J. 186, în localitatea Strâmtura, s-a produs un accident rutier soldat cu victime”, au comunicat oamenii legii.

Deplasați la fața locului, polițiștii au stabilit faptul că un autoturism condus de către un bărbat, de 64 de ani, din R. Moldova, dinspre Rozavlea înspre Bârsana, a părăsit partea carosabilă și s-a oprit într-un zid de piatră aflat în afara părții carosabile. 

În urma impactului, a rezultat decesul unei pasagere, de 62 de ani, vătămarea corporală a conducătorului auto și a trei pasageri de 12, 14 și 18 ani, care au fost transportați la spital în vederea acordării de îngrijiri medicale. 

„Șoferul a fost testat cu aparatul etilotest rezultatul fiind zero, fiindu-i recoltate mostre biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei”, au transmis polițiștii maramureșeni, care efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă.