VIDEO/ Cum arată noile bancnote de 100 și 200 euro, prezentate de Banca Centrală Europeană

Astăzi, 28 mai, Banca Centrală Europeană (BCE) a pus în circulație noile bancnote de 100 EUR și 200 EUR din seria „Europa”, informează BCE prin intermediul unui comunicat de presă.

Noile bancnote de 100 EUR și 200 EUR au acum o înălțime egală cu cea a bancnotei de 50 EUR, fiind astfel mai ușor de utilizat și procesat cu ajutorul echipamentelor. De asemenea, acestea vor încăpea mai bine în portofelele cetățenilor și vor avea o durată de viață mai lungă, întrucât vor fi mai puțin expuse uzurii, se anunță în comunicatul de presă al BCE.

De asemenea, BCE anunță că seria „Europa” oferă o mai bună protecție împotriva contrafacerii, sporind gradul de siguranță a bancnotelor. Noile bancnote de 100 EUR și 200 EUR sunt dotate cu aceleași elemente de siguranță precum bancnota de 50 EUR, dar conțin și elemente noi care sporesc rezistența acestora la contrafacere.

Bancnota de 100 EUR este a treia cea mai utilizată dintre toate bancnotele euro, după cea de 50 EUR și cea de 20 EUR. Cererea de bancnote de 100 EUR și 200 EUR este în creștere, înregistrând un ritm anual de 7,6% pentru bancnota de 100 EUR și 8,6% pentru cea de 200 EUR.

Banca Centrală Europeană mai informează că bancnotele de 100 EUR și 200 EUR din prima serie vor rămâne mijloace legale de plată și vor continua să circule în paralel cu noile bancnote, urmând să fie retrase treptat din circulație.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *