Principală  —  Ştiri  —  Economic   —   Salariul minim pe țară va…

Salariul minim pe țară va constitui 3 500 de lei și va fi aplicat atât în sectorul bugetar, cât și în cel real, anunță Guvernul

imagine simbol

Cabinetul de miniștri a aprobat, în cadrul ședinței din 29 septembrie, unificarea salariului minim la nivel de țară. Acesta va constitui 3 500 de lei pentru un program complet de lucru de 169 de ore și va fi aplicat atât în sectorul bugetar, cât și în cel real.

Reprezentanții Guvernului menționează că prin această unificare, va fi asigurată echitatea salarizării în cele două sectoare de activitate, principiu prevăzut atât de Constituția R. Moldova, cât și de obligațiile internaționale asumate de țara noastră”, menționează

„Se stabilește salariul minim pe țară în cuantum de 3 500 de lei lunar pentru un program complet de lucru de 169 de ore (în medie pe lună), ceea ce reprezintă 20,71 lei pe oră.

În cazul în care programul de muncă este, potrivit legii, mai mic de 40 de ore pe săptămână, salariul minim orar se calculează prin raportarea salariului minim lunar, prevăzut în prezentul punct, la numărul mediu de ore lunar, conform programului legal de lucru aprobat”, se arată în hotărârea aprobat de Guvern.

De notat că salariul minim pe țară a fost stabilit pentru ultima dată în anul 2014, în cuantum de 1 000 de lei.