Salariile „stau pe loc”, iar scumpirile continuă

În timp ce salariile nu sunt majorate, devalorizarea leului și scumpirile continuă. Astfel, prețurile vor crește, în acest an, mai mult decât a prognozat anterior Banca Națională a Moldovei, a anunțat Dorin Drăguțanu, guvernatorul BNM. „Creșterea prețurilor poate fi considerată ca una suficient de redusă și stabilă pe termen mediu și lung”, a spus Drăguțanu.

Dacă la sfârşitul anului trecut, BNM prognoza pentru 2015 o rată a inflaţiei de 4,6 la sută, astăzi, BNM a anunțat că inflația pentru acest an va fi de 5,8 la sută.

Potrivit lui Drăguțanu, principalii factori care determină această creștere a inflației sunt majorarea tarifelor pentru serviciile și deprecierea monedei naționale.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *