Principală  —  Ştiri  —  Economic   —   Motorina se scumpește, iar benzina…

Motorina se scumpește, iar benzina se ieftinește. Cât vor costa carburanții miercuri

Sursa foto: hotnews.ro

Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a afișat noile prețuri plafon la carburanți, valabile pentru ziua de miercuri, 17 august 2022. Potrivit ANRE, miercuri, un litru de benzină cu cifra octanică A 95 va costa 25 de lei și 87 de bani, cu 11 bani mai puțin decât în ziua precedentă, iar un litru de motorină va costa 25 de lei și 69 de bani, cu patru bani mai scump comparativ cu ultimii indici.

Zilele trecute, Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) anunța că în ultimele două luni, benzina s-a ieftinit cu 7 lei și 67 de bani, iar motorina – cu 6 lei și 73 de bani.

ANRE „asigură consumatorii din Republica Moldova că în baza Metodologiei aplicate, carburanții se comercializează la pompă la un preț corect, racordat la realitățile zilei în care își fac achiziția. Nivelul prețurilor la produsele petroliere este influențat doar de evoluțiile pe piața internațională și este exclusă posibilitatea companiilor petroliere să intervină în procesul de stabilire a acestora”.

Preţurile maxime de comercializare cu amănuntul a produselor petroliere principale de tip standard se stabilesc de către ANRE în baza Metodologiei de calcul şi aplicare a preţurilor la produsele petroliere și sunt publicate zilnic pe site-ul Agenției, iar benzinăriile din țară trebuie să le afișeze de la miezul nopții.