Începe o nouă rundă de devalorizare a leului

În zilele următoare, moneda euro se va aprecia semnificativ faţă de leul moldovenesc din cauza evoluţiilor de pe piaţa internaţională, anunţă Banca Naţională a Moldovei (BNM).

Responsabilii de la banca centrală dau vina pe deciziile luate ieri, 3 decembrie, de Banca Centrală Europeană cu privire la politica monetară, care au provocat o apreciere semnificativă a cursului euro faţă de dolar.

Astfel, astăzi, 4 decembrie, pe pieţele internaţionale, euro s-a apreciat faţă de dolar cu 3,5 la sută, la o rată de schimb de 1 euro = 1.0920 USD.

„Volatilitatea euro pe piaţa valutară internaţională rămâne foarte ridicată, ceea ce induce riscul ca în perioada următoare euro să se corecteze, în sensul deprecierii monedei unice europene faţă de dolarul SUA”, explică reprezentanții BNM.

Menționăm că scumpirea monedei euro nu s-a lăsat prea mult așteptată și la noi, astfel încât, astăzi, casele de schimb valutar au afișat un curs de aproape 22 de lei pentru un euro.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

1 comentariu

  1. VladimirAfanasiev

    Prin anii 49-52 sec. XX elevii generației mele studiind obiectul CONSTITUȚIA , aflam că $ american cade… Poate oare cineva să ne spună de la ce înălțime cade $ ,dacă până în ziua de azi încă nu a ajuns la pământ ?!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *