Bulgaria va investi 130 mii de euro în regiunea găgăuză

Guvernul Bulgariei a aprobat finanțarea a trei proiecte care urmează să fie implementate în raionul Taraclia, informează Svetlina.online. Acțiunea are loc în cadrul programului „Cooperarea bulgară pentru dezvoltare” a Ministerului Afacerilor Externe al Bulgariei. Valoarea totală a proiectelor este de 130 mii euro.

Potrivit aceleiași surse, va fi reparată capital Secția de boli infecțioase a Spitalului raional Taraclia. Costul proiectului este de circa 85 mii de euro.

De asemenea, va fi consolidată baza tehnico-materială și vor fi îmbunătățite condițiile de activitate a colectivului artistic local „Родолюбие”. Pentru aceasta au fost prevăzute circa 37 mii de euro. Proiectul prevede repararea acoperișului clădirii, dar și procurarea de microfoane, amplificatoare și altă tehnică necesară.

Cel de-al treilea proiect aprobat de guvernul bulgar e legat de eficiența energetică a blocului de studii a Universității de Stat din Taraclia „Grigore Țamblac” pentru care s-au alocat circa 8,5 mii de euro.

În cadrul aceluiași program, două săptămâni în urmă a fost finalizat proiectul de modernizare a școlii din satul Albota de Sus, unde s-au efectuat lucrări în valoare de 90 de mii de euro, mai menționează aceeași sursă.

Aceeași sursă mai menționează că în perioada 2016-2018, cu ajutorul Bulgariei, în regiunea găgăuză au fost implimentate proiecte în valoare de 1,5 milioane de euro.

Ministerul Afacerilor Externe al Republicii Bulgaria, prin intermediul Ambasadei de la Chișinău, va primi până la sfârșitul lunii iunie propuneri de proiecte. Acestea urmează a fi implementate începând cu anul 2020 din ajutorul financiar nerambursabil oferit de Bulgaria.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *