Principală  —  Ştiri  —  Economic   —   Agenția Rezerve Materiale urmează să…

Agenția Rezerve Materiale urmează să mai recepționeze circa 8 mii de tone de păcură pentru a asigura necesitățile pentru octombrie și noiembrie

Agenția Rezerve Materiale (ARM) a Ministerului Afacerilor Interne (MAI) a recepționat cea de-a patra tranșă de 1 600 de tone de păcură, din cele 14 500 de tone contractate de către Agenție, potrivit unui comunicat al MAI.

„În perioada imediat următoare, vor fi recepționate încă 8 200 de tone, ceea ce va permite suplinirea cantității până la 100% și constituie o rezervă substanțială pentru a asigura necesitățile cetățenilor pe perioada lunilor octombrie și noiembrie. Păcura va fi utilizată de către centralele de termoficare pentru producerea energiei electrice și căldurii”, menționează reprezentanții Ministerului.

Potrivit MAI, Agenția are un grafic stabilit de suplinire a rezervelor, dar „la moment activitățile sunt desfășurate în ritm mai dinamic și mai rapid, decât este stabilit în grafic”.

„Agenția Rezerve Materiale a MAI va depune și în continuare toate eforturile necesare pentru completarea rezervelor de stat”, subliniază reprezentanții Ministerului Afacerilor Interne.

Potrivit unei dispoziții a Comisiei pentru Situații Excepționale (CSE) din 7 octombrie, în vederea optimizării consumului de gaze naturale, în contextul în care volumele livrate de  către SA „Gazprom” au fost reduse, Agenția Rezerve Materiale va elibera, din rezervele de stat, 8 mii de tone de păcură către SA „Termoelectrica”. 

Totodată, Termoelectrica S.A. a anunțat luni, 3 octombrie, că a inițiat procedura de achiziționare, prin negocieri directe, a păcurii focar M-100 sau echivalentul acesteia, în cantitate de până la 154 mii de tone.