Principală  —  Ştiri  —  Diverse   —   Site-ul www.zdg.md în topul celor…

Site-ul www.zdg.md în topul celor mai populare surse de informații online în ziua alegerilor prezidențiale, turul 2

Noi recorduri de audiență pentru Ziarul de Gardă. Site-ul www.zdg.md a fost printre cele mai citite site-uri de știri din Moldova în turul doi al alegerilor prezidențiale din 15 noiembrie. Potrivit Studiului de Audiență și Trafic al Internetului din Moldova, site-ul Ziarului de Gardă a fost vizitat 79 147 de utilizatori unici care au generat peste 162 de mii de afișări. 

Rezultatul a făcut ca www.zdg.md să intre în top-5 al site-urile înscrise în studiu și al treilea portal de știri din acest clasament. Dintre site-urile de știri în limba română, ZdG este pe locul 2 la mai puțin de 2 mii de utilizatori reali decât TV8.md. 

În ziua alegerilor, reporterii și redactorii Ziarului de Gardă au generat 104 de știri, dintre care 3 live-texte cu relatări aproape la minut al votului din țară, din diasporă și rezultatele votării. Pe parcursul întregii zile, cel puțin 1000 de oameni se aflau în regim real pe site, iar atunci când au fost prezentate primele rezultate oficiale, au fost momente când pe site se aflau simultan peste 5000 de persoane, ceea ce constituie din nou un record absolut al www.zdg.md 

Live-textul cu rezultatele prezentate în regim real a fost și cea mai citită știre de pe site, adunând peste 27 de mii de vizualizări. Pe locul doi, este știrea impresionantă de la Verona, acolo unde polițiștii italieni au rămas surprinși de activismul moldovenilor pe care i-au aplaudat la scenă deschisă. Această știre a acumulat 25 322 de vizualizări și este urmată de transmisiunea live-text generală despre mersul alegerilor în turul 2 al scrutinului prezidențial care a acumulat 11 971 de vizualizări.

Potrivit datelor contorului de trafic Google Analytics, la 15 noiembrie, site-ul www.zdg.md a fost vizitat de 165 821 de vizitatori unici ceea ce reprezintă cel de-al doilea cel mai mare rezultat înregistrat de site-ul nostru. 

Din punct de vedere geografic, fiecare al doilea vizitator care a intrat pe www.zdg.md a fost din Republica Moldova, iar din străinătate, cele mai multe accesări au venit din Italia – peste 14%, Germania – 6,08% și Marea Britanie – 5,93%.

Recordul absolut de trafic însă, a fost înregistrat tot de alegeri, la 2 noiembrie, în a doua zi a alegerilor prezidențiale, turul 1. Atunci, site-ul a fost accesat de nu mai puțin de 173 957 de vizitatori unici. 

Tot în ziua alegerilor din turul 2, pagina de facebook a Ziarului de Gardă a atras într-o singură zi nu mai puțin de 963 de noi aprecieri și a ajuns la un număr de 84 259.

Și canalul de Telegram al Ziarului de Gardă a înregistrat o creștere importantă. Într-o singură zi s-au înscris peste 100 de persoane, ajungând la 2211 de abonați.

Recent, am lansat un cont pe Patreon unde cu o contribuție de 2, 5 sau 10 dolari pe lună puteți pune umărul la supraviețuirea și dezvoltarea jurnalismului de investigație independent din Republica Moldova. 

Ziarul de Gardă (ZdG) este unicul săptămânal de investigaţii din Republica Moldova. Pe lângă edițiile tipărite în limbile română și rusă, ZdG produce zeci de știri zilnic, dar și investigații și reportaje video publicate pe zdg.md, pe rețelele sociale și la televiziunile partenere. În august, tirajul ziarului a fost de 10 406 de exemplare cu o ușoară creștere față de 10057 în iulie. Puteți perfecta un abonament la orice oficiu poștal, dar și online pe Abonare.md.