Principală  —  Ştiri  —  Social   —   În aplauzele poliției de la…

În aplauzele poliției de la Verona. Moldovenii care stau la rând pentru a vota, încurajați de forțele de ordine italiene

Moldovenii aflați la Verona, Italia, care stau la rând pentru a vota, au fost aplaudați de către forțele de ordine locale. Momentul video a fost surprins de către un cetățean al R. Moldova aflat acolo.

Duminică, 15 noiembrie, are loc al doilea tur al scrutinului prezidențial. Votarea începe la ora 7:00 și se încheie la ora 21:00. Pentru scrutinul prezidențial din 15 noiembrie 2020, au fost constituite, în total, 2 143 de secții de votare.

Cetățenii R. Moldova își vor alege astăzi președintele dintre doi candidați care au obținut cele mai multe voturi în primul tur: Maia Sandu, candidata Partidului Acțiune și Solidaritate și Igor Dodon, candidat independent, susținut de Partidul Socialiștilor din R. Moldova. Spre deosebire de primul tur, când a fost necesară prezența a cel puțin ⅓ din alegătorii înscriși în listele electorale, în turul doi de scrutin, alegerile se vor declara valabile, indiferent de numărul alegătorilor care au participat la alegeri. 


Vezi și:

VIDEO/ Zeci de mascați împing veteranii care protestează la Varnița pentru a elibera carosabilul ca să treacă microbuze cu alegători din regiunea transnistreană: „Au folosit electroșocul cu noi”; „Tragedie, trădare de patrie ce faceți voi”


Secțiile de peste hotare cu disponibilitate redusă

Aglomerații la secții de votare de la Parma, Mestre, Milano, Verona, Bologna, Brescia. Consulatul recomandă deplasarea spre secții din vecinătate

LIVE/ MERSUL PROCESULUI DE VOT! Maia Sandu VS Igor Dodon: cronologia evenimentelor