Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   VIDEO/ Ședința Guvernului: R. Moldova…

VIDEO Ședința Guvernului: R. Moldova a denunțat alte opt acorduri încheiate pe platforma CSI

Sursa foto: Guvernul R. Moldova

Miniștrii Guvernului Recean se întrunesc miercuri, 24 ianuarie, în ședință. Membrii Executivului urmează să examineze 26 de subiecte, printre care proiectul de hotărâre pentru aprobarea Planului național de acțiuni pentru aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană pe anii 2024-2027.

UPDATE 10:30 Viceprim-ministrul și ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene Nicu Popescu a prezentat ultimele sale proiecte în cadrul Cabinetului de miniștri: Planului național de acțiuni pentru aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană pe anii 2024-2027 și proiectele de denunțare a opt acorduri încheiate în cadrul CSI.

Prin noua versiune a planului aprobat astăzi, au fost adăugate 134 de acțiuni, potrivit ministrului. Planul cuprinde, în total, 1 048 de acțiuni.

UPDATE 10:10 Directorul Agenţiei Geodezie, Cartografie și Cadastru Valeri Perceamlî a fost eliberat din funcție în baza cererii sale de demisie.

UPDATE 10:07 Andrei Grițco a fost numit în funcția de secretar general al Ministerului Energiei. Acesta își va începe serviciul pe 29 ianuarie.

Domnul Grițco a promovat concursul organizat împreună cu Cancelaria de Stat, este licențiat în drept, (…) a condus Oficiului teritorial Ungheni al Cancelariei de Stat”, a menționat ministrul Energiei Victor Parlicov.

Sursă foto: Facebook/ Andrei Grițco

UPDATE 10:03 Premierul Dorin Recean anunță că Ministerul Afacerilor Externe va fi condus de vicepreședintele Parlamentului, Mihai Popșoi. Totodată, Ministerul Afacerilor Europene va fi condus de Cristina Gherasimov, aflată în funcția de secretar de stat al Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE), care se divizează în două instituții.

Tot astăzi, înaintea ședinței de Guvern, viceprim-ministrul și ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene Nicu Popescu și-a anunțat demisia din funcție.